Haberler

Laodikya, uluslararası arkeoloji dergisinde

Tarih: 2 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Ufuk Soyhan
Dünyanın en prestijli arkeoloji dergisi olarak gösterilen World Archaeology, Haziran-Temmuz baskısında Türkiye'den 9 antik kentin yanı sıra Laodikya'ya da yer verdi.

Denizli'nin en büyük antik kenti Laodikya, dünyanın en prestijli dergisi olarak gösterilen World Archaeology'de tanıtıldı. Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Türkiye'den Laodikya ve 9 tarihi kentin dünyanın en prestijli arkeoloji dergisi olan World Archaeology'de yer aldığını belirterek, Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlandığını söyledi.

Arkeoloji dergisi World Archaeology, Haziran-Temmuz baskısının büyük bir kısmını İstanbul, Perge, Myra, Metropolis, Çatalhöyük, Efes, Sagalassos, Caunos, Troya ve Denizli'nin en büyük kenti Laodikya'ya ayırdı. Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, dergide Türkiye'deki tarihi kentlerin yer almasının ülkenin tanıtımına büyük katkı sağladığına işaret etti.

İki tam sayfa

Yaklaşık 9 yıldır kazısını sürdürdükleri Laodikya'ya dergide iki tam sayfa yer ayrıldığını vurgulayan Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Şimşek, "Dünyanın en prestijli arkeoloji dergisinde yer almak bizi çok mutlu etti. Efes'ten sonra Anadolu'nun en büyük antik kenti Laodikya'nın ülke ve bölge turizmi açısından önemi dergide sergilendi. Dünya harikası beyaz cennet Pamukkale ile birlikte Laodikya'nın yıldızı da parlıyor. Yaptığımız çalışmalar sonucu World Archaeology'de yer almak gurur verici" dedi.

Ziyaretçi sayısı artıyor

Laodikya'yı ziyaret eden yabancı turistlerin sayısının her yıl arttığını, bu tanıtımla birlikte daha da prestij kazanacağını kaydeden Prof. Dr. Celal Şimşek, "ABD'den, Güney Kore'den, İngiltere'den, Almanya'dan ve farklı yerlerden Laodikya Antik Kenti'nin birçok ziyaretçisi geliyor ve gelmeye devam edecek" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.