Haberler

Düzce'de çilek projesi alanına konut yapılacak

Tarih: 4 Haziran 2010 Kaynak: Sabah Emlak
Düzce'nin Çamköy Mahallesi'nde yapılan ve ciddi oranda gelir elde edilen çilek projesinin yapıldığı alana Roman vatandaşlar için konutların yapılması planlanıyor. Konu, İl Genel Meclisi Haziran Ayı 3. Birleşiminde ele alındı.

Çamköy'deki vatandaşların gelir elde etmesini sağlayan çilek projesinde verim alınmaya başlamışken projenin son bulma ihtimali ortaya çıktı. İl Genel Meclisi'nin 3. birleşiminde çilek üretiminin yapıldığı alana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği Roman vatandaşlar için yapılacak konutların yapılması bekleniyor.

Konu ile ilgili hazırlanan önerge Meclise sunulurken önergede şu ifadeler yer alıyor:

"İdaremize ait Düzce merkez Çamköy'ü hudutları dahilinde bulunan 159 nolu parselde kayıtlı bulunan 33 bin 720 metrekare yüzölçümlü taşınmazın Roman vatandaşlarımıza yönelik olarak konut üretilmek üzere toplu konut idaresi başkanlığına bedelsiz devrine ilişkin İl Özel İdaresi'nin görüşü istenmiş, Roman vatandaşlara konut üretilmesi amacı ile yapılacak projenin gerçekleştirilmesi durumunda 159 nolu parselin toplu konut idaresi başkanlığına devredilmesi Valiliğimizce uygun görülmüştür. Valiliğimizce uygun görülen bu parselin toplu konut idaresi başkanlığına devredilmesi için İl Genel Meclisi kararı alınması gerekmektedir"

Meclise sunulan önerge oy birliğiyle kabul edilirken önerge Bayındırlık ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Komisyonda görüşülen önergenin kabul edilmesi halinde Çamköy'de çilek üretimi yapılan alanda konutlar yapılacak ve çilek üretimi yapılması için başka bir alan aranacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.