Haberler

Çöpü denize mi dökelim?

Tarih: 7 Haziran 2010 Kaynak: Milliyet Yazan: Utku Bolulu
Başkan Aziz Kocaoğlu'nun, Torbalı'da kurulması planlanan çöp deponi tesisi nedeniyle protesto edilmesinin yanlış olduğunu kaydeden Tatar, "Anlamadan, dinlemeden karşı çıkmak yanlış" dedi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar, Katı Atık Bertaraf Tesisi alanı olarak belirlenen Torbalı'nın Teşkesik Mevkii'ndeki 121 hektarlık alana peşin hükümlü olarak karşı çıkıldığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yapılan protestoyu hatırlatan Tatar, tesisin teknolojisi sorgulanmadan işin başında karşı çıkmanın doğru olmadığını belirtti, "İzmir'in çöpünü Manisa'ya mı, Ege Denizi'ne mi dökelim" diye sordu.

Günde 2 bin 800 ton evsel atık çıkan bir kentte çevre konusunda çalışmanın kolay olmadığını vurgulayan Osman Tatar, "İlçeme çöp deponi alanı istemem" yaklaşımının yanlış olduğunu kaydetti, şöyle konuştu: "Vahşi depolama mı yapılacak? Yoksa modern metotlar mı kullanılacak? Tereddüt duysunlar, mutlaka sorgulasınlar. Yetkilileri uyarsınlar. Ama peşin hükümlü olarak bertaraf tesisi, çöp deponi alanı istememek yanlış. Çevrecilikle de alakası yok. Devlet kurumları işin başında. Çevresel Etki Değerlendirmesi, çevre yönetimi, yerel yönetim, işin teknik ve hukuksal boyutunu araştırıyor, inceliyor. İzmir için en ideali belirlenecek. Henüz başlangıç safhasında bir yaranın tedavi yapılması gerekirken, çeşitli yaygaralar kopararak daha da cerahatlenmesine neden olmak yanlış."

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yeni çöp deponi alanı hakkında basın mensuplarına ‘yerinde' bilgi vermek amacıyla düzenlenen gezide, Taşkesik Köyü sakinlerinin protestosuyla karşılaşmıştı. Köylüler, Başkan'a, "Çöpünü al git" demişti.

"Köylülerin yanındayız"
Ak Parti İl Başkanı Ömür Kabak, Kocaoğlu'na tepki gösteren Teşkesik Köyü sakinlerine destek verdi. "Torbalılı hemşerilerimiz, uğradıkları haksızlığa karşı çıktı" diyen Kabak, şöyle devam etti: "Onların yanındayız. Halkımıza devamlı masal anlatan bir belediyemiz var. Ancak bu masalın artık kabusa döndüğü, adeta karabasan olduğu, tüm İzmirlilerin gördüğü bir gerçektir. Protestolar bu yüzden artıyor. Mevcut CHP anlayışının hizmetten çok uzak olduğunu artık herkes görüyor."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.