Haberler

"Üniversiteyi bize verin"

Tarih: 7 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Fatih Yapar
Aliağa Belediye Başkanı Oğuz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı ve Menemen Belediye Başkanı Şahin, "İmar planlarında yerleri ayrıldı. Bu konuda en doğru tercih biziz" diye konuştu.

İzmir'de "Turgut Reis" ismiyle kurulmasına karar verilen, ancak daha sonra TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ismi değiştirilip "Katip Çelebi" yapılan 4. devlet üniversitesiyle ile ilgili isim ve yer tartışmaları sürüyor. İmar planlarına göre, İzmir kent merkezinde üniversite yapılabilecek tek alana sahip olan Karşıyaka'da, Belediye Başkanı Cevat Durak, "Önemli olan ilçemizde bir üniversite kurulacak olması. Ancak bu alanın siyasi malzeme yapılmasına göz yummayacağız. AK Parti, buranın üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor" demişti.

Seferber oluruz

Bu açıklamanın ardından imar planlarında üniversite alanına sahip 3 ilçe olan Aliağa, Menemen ve Kemalpaşa'dan, "Bu üniversite ilçemize kurulsun" çağrısı geldi. Üniversite alanlarının planlarda işlenmiş durumda olduğunu söyleyen 3 belediye başkanı, en doğru tercihin kendi ilçeleri olacağını söyledi.

Kendi sınırlarında 50 dönümlük alan olduğunu anlatan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade etti. Oğuz, "Üniversiteler hep kentin güneyinde yer alıyor. Kuzeyde üniversitemiz yok. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Üniversite kurulması için ilimizdeki üniversite rektörleri ile görüşeceğiz. Zaten bölüm ya da fakülte açılması yönünde talebimiz var. Yani biz üniversiteye hazırlıklıyız. Tüm imkanlarımızı seferber ederiz" dedi.

Hak ediyoruz

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da en doğru tercihin kendi ilçeleri olacağını belirtti. Karakayalı, "Türkiye'nin en büyük sanayi bölgesine sahibiz. Üniversite-sanayici işbirliğinin uygulanabileceği en güzel yer bizim ilçemizdir. Armutlu, Ören, Bağyurdu gibi beldeler kapanarak bize bağlandı. Buralardan kalan belediye hizmet binalarını üniversite için vermeye hazırız. Ayrıca her türlü desteği de sağlarız. Bu konuda gerekli çalışmanın yapılması ve dosya hazırlanması için arkadaşlarıma talimat verdim. Üniversiteyi gerçekten çok hak ediyor ve istiyoruz. Kirazı, tarımı, sanayisi ve ulaşımı ile adından söz ettiren Kemalpaşa'ya üniversite çok yakışır" diye konuştu.

Dosya hazırladık

Yıllardır üniversite özlemi ile yanıp tutuştuklarını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de, Koyundere bölgesinde imar planları tamamlanmış üniversite alanına sahip olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Çevre düzeni planı ve nazım imar planında bunu belirledik. Menemen'in ulaşım ve konaklama imkanları da çok iyi. İzmir şehir merkezine yapılacak bir üniversite yoğunluğu artırır. Biz gerekli çalışmaları ve imkanları anlatan bir dosyayı ilgili yerlere göndereceğiz. Üniversitenin ilçemize yapılmasını çok arzu ediyoruz."

MHP'li Bal: Kayıkçı kavgası

Üniversitenin ismi ve yeri konusunda CHP ve AK Parti milletvekilleri arasındaki tartışma sürerken bir açıklama da MHP kanadından geldi. İzmir'e yeni bir üniversite kurulmasının herşeyden çok daha önemli olduğunu ifade eden MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, olayın her zamanki gibi AK Parti ile CHP arasında kayıkçı kavgası haline getirildiğini iddia etti. Bal, "İzmir bir üniversite kazandı, yapılanlara bakın. Böyle şey olmaz. Ortada bir kentin kazanımı söz konusu ise uzlaşı da olmalıdır. Belediyeler ile görüşülüp en uygun yer ayarlanmalıdır. İsim konusuna gelince, benim fikrim milli mücadelenin ve gençliğin azminin simgesi olan Gazeteci Hasan Tahsin'in isminin üniversiteye verilmesidir" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.