Haberler

Başkan Topbaş'tan İstanbullulara ‘tapu' müjdesi!...

Tarih: 11 Haziran 2010 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Kartal Hürriyet Mahallesi'nde vatandaşlara tapu müjdesi veren Başkan Kadir Topbaş, Sarıyer başta olmak üzere İstanbul'un birçok bölgesinde teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından vatandaşların çok cüzi ödemelerle tapularını alacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu Kartal Hürriyet Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Coşkulu vatandaşların salonu doldurduğu toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Ergün Turan ve AK Parti Kartal İlçe teşkilatı Başkanı Temurhan yıldız da yer aldı.

"Amacımız vatandaşlarımızın şehrin nimetlerinden faydalanması"
Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 6.5 yıldır İstanbul'a 24 saat kesintisiz hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını ve bu zaman dilimine sımayacak büyüklükte çalışmalar yaptıklarını belirterek, "İnsanlarımızın mutlu olması ve yaşam kalitesinin artması için çalışıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın modern bir şehrin nimetlerinden maksimum derecede faydalanmasıdır" dedi.

Günümüz dünyasında insan nüfusunun yüzde 75'inin şehirlerde yaşaması nedeniyle şehirlerdeki yoğunluğun beraberinde sorunlar getirdiğini ve İstanbul'da yerle yönetim olarak bu sorunları çözmek için canla başla çalıştıklarını ifade eden Başkan Kader Topbaş, "Yaşam ve barınma hakkı doğuştan ve kutsaldır. Maalesef ülkemizde yıllarca düzensiz, plansız bir göç yaşandı. Geçmiş yönetimler de insanlarımıza yaşam alanları yapmadı, göstermedi. Birçoğumuz kendi imkanlarımızla yaşam alanlarımızı oluşturduk. Sayın Başbakanımız belediye başkanlığı döneminde bu kadar düzensiz bir yerleşimi olan İstanbul'un su, hava kirliliği ve çöp gibi temel sorunlarını çözdü. Biz de ulaşım ve altyapı başta olmak üzere İstanbul'da el atmadık, çözüm için çaba harcamadık sorun bırakmadık. Şimdi de tapu sorununuzu çözeceğiz inşallah" diye konuştu.

"Hak kutsaldır kimse elinizden alamaz"
Geçen yılki yerel seçim öncesinde bazı siyasi partilerin oy uğruna vatandaşların kafalarını karıştırmak istediklerini ve "Evlerinizi, arazilerinizi elinizden alacaklar. Buralara TOKİ girecek, sizi atacaklar" diye yalan propaganda yaptığını hatırlatan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Kartal'da dünyanın hayran kalacağı bir kentsel dönüşüm çalışması yapmak istedik. Dünyaca ünlü bir mimar projeyi kazandı. ‘Kartal, New York ve Londra gibi bir merkez olup bütün bu bölgeyi ayağa kaldıracak. Çocuklarınız iş bulacak. Evleriniz ve arsalarınız çok değerlenecek' dedik. Seçim öncesinde İstanbul'un birçok noktasını gezdiğimiz gibi sizin mahallenize de gelerek bu tür yanlış propagandalara inanmamanız gerektiğini söyledik. ‘Biz sizin için varız. Devlet vatandaşına hizmet etmek için var. Size rağmen farklı bir adım atmayız. Bu bölge kalkınırsa İstanbul'un geneline büyük katkısı olur' dedik. Hatta dönüşüm bölgesinde dernek kurdurarak vatandaşlarımızın belediyeye gelerek haklarını savunmasını istedik. Ama birileri geldi, ‘Bunlar gelirse evlerinizi yıkarlar alırlar peşkeş çekerler. Biz gelirsek tapu veririz dediler. Maalesef bu yanlış söylemlerinde bir nebze etkili de oldular. Hatta buraya gelip konuşma yapmamızdan bile rahatsız oldular. Ben İstanbul'un belediye başkanıyım. Şehrin her noktasına gider, vatandaşlarımızın sorunlarını dinlerim ve her noktada konuşurum. Bunlar aramızdaki gönül bağını kıskanıyorlar ve aramızı açmaya çalışıyorlar. Allah aşkına bunlara inanmayın... Kesin olarak ifade ediyorum ki 10 metrekare yeri olan vatandaşımızın hakkını bile koruyacak bir çalışma yürütüyoruz. Hak kutsaldır, onu kimsenin elinizden almaya hakkı yoktur. Biz yine sözümüzün arkasındayız."

Tapular aylık 200 TL'nin altında ödemeyle veriliyor
"TOKİ son 7 yılda 500 bin ev yaptı ve çoğunu fakir fukaraya 100-200 TL aylık ödemelerle, hatta bir kısmını bedelsiz olarak verdi. Fakir fukarayı böyle koruyan bir devlet kurumu hiç vatandaşını mağdur eder mi?" diyen Başkan Topbaş, "Arkadaşlarıma talimatlarını verdim. Kartal Hürriyet Mahallesi, Sarıyer ve diğer yerlerde verdiğim talimatlar doğrultusunda çalışmalar yapılıyor. Daha sonrası için bu arazilerin tamamının vatandaşlarımıza satış talimatını da verdim. Hürriyet Mahallesi'nde 78 bin metrekarelik bir alanda 58 bin insanımız yaşıyor. Bazı evlerin, arazilerin tapu tahsis belgesi var. Bazılarında hiçbir şey yok. Ancak tapularınızı bir iki ay içersinde alacaksınız. Tapularınızı alırken de 200 TL'nin altında ödemelerle alacaksınız. Devlet olarak bizim karşılayamadığımız barınma ihtiyacını sizler karşılamışsınız. Sizin yaptıklarınıza devlet yönetimlerin mutlaka bir şekilde destek vermesi lazım" şeklinde konuştu.

Yapımı hızla süren Kadıköy-Kartal Metrosu'nun 2011 yılında tamamlanacağını ve buradaki vatandaşların Marmaray'ın da tamamlanmasıyla İstanbul'un her yerine hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabileceğini dile getiren Topbaş, Hürriyet Mahallesi'nde Kartal Belediyesi tarafından tek yön yapılan caddenin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanında olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti; "Vatandaşa rağmen yolun tabelasını değiştirerek tek yön yapmışlar. Yok öyle şey. Hukuk devletindeyiz. UKOME diye bir kurum var. Buradan karar çıkmadan hiçbir şey yapamazsınız. ‘haddini bil, kendi işine bak' derler adama. Öte yandan, bu mahallenin toplu taşıma sorununu da AK parti İlçe Başkanımız aktardı, onu da çözüyoruz. Başka ne sorununuz varsa partimizin ilçe başkanına ulaştırın. Oda bize ulaştırır ve sorunları birlikte çözeriz."

Babuşçu; "Milletimizin beklentilerine cevap veren bir anlayıştayız"
Toplantıda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da milletle omuz omuza, gönül gönüle hizmet ettiklerini belirterek, "Milletimizin beklentilerine cevap verme üzerine kurulu siyasi anlayışımız gereği sorunlarınızı yerinde dinlemek ve çözmek üzere Başkanımız Kadir Topbaş ile bir kez daha sizlerle birlikteyiz. Milletimiz bizi bağrına bastı ve her seçimde oyumuzu arttırarak hizmet yolunda devam ediyoruz. AK Parti olarak milletimizin beklentilerine ters hiçbir şey yapmadık. Sizin menfaatiniz hep bizim menfaatimiz oldu. Kentsel dönüşüm konusunda da sizin razı olmayacağınız bir çözüme biz de razı olmayız. Bugün burada sizin arzunuz neyse biz de onu istiyoruz. Bizden teyit etmediğiniz hiçbir bilgiye itimat etmeyiniz" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.