Haberler

Trabzon kabuk değiştiriyor

Tarih: 14 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Kamil Anahar
Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Trabzon'daki projeler hakkında açıklama yaptı. Kentsel dönüşüm projeleriyle kentte çağdaş ve yaşanabilir alanlar meydana getireceklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Zağanos, Tabakhane ve Ayasofya kentsel dönüşüm projeleri büyük bir hızla devam ediyor. Hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz" diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada Trabzon'daki projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu yapımına başladıkları büyük projelerle Trabzon'un kabuk değiştirmeye başladığını belirterek, "Seçim öncesi vaat ettiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Yıllardan beri ihmal edilmiş Trabzon'un sorunlarına neşter vurduk. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte kentimiz çağdaş ve modern şehir olarak önemli bir cazibe merkezi haline gelecek. Bu anlamda bizlere her zaman destek veren ve 'Trabzon'un her zaman yanındayım' diyen Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Sahiller Temizlenecek
Kentsel dönüşüm projeleriyle kentte çağdaş ve yaşanabilir alanlar meydana getireceklerini kaydeden Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, "Zağanos, Tabakhane ve Ayasofya kentsel dönüşüm projeleri büyük bir hızla devam ediyor. Çömlekçi projesinde ise proje çalışmaları bu yıl içersinde tamamlanacak. Hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz" diye konuştu. Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon'un alt yapısına da el atkılarını belirterek, Zağanos ve Tabakhane derelerinin üzerlerinin açılması çalışmaları devam ediyor. 3.3 Milyon TL'ye mal olacak bu projeler yanında sahillerimizi kirlilikten kurtaracak derin deniz deşarj sistemi çalışmamız da devam ediyor. Bu yıl içerisinde projenin tamamlanmasıyla vatandaşlarımız sahillerden daha çok yararlanacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye'de tek Proje
Erdoğdu yolunun yapım ihalesinin 17 Haziranda ihaleye çıkacağını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Çift gidiş dönüş olarak planlanan yolda kamulaştırmalar devam ediyor. 2014 yılına kadar tamamlanması planlanan Erdoğdu yolu Trabzon trafiğinde önemli bir rahatlatma sağlayacaktır" dedi.

Trabzon için çok önemli bir yaşam alanı oluşturacak yürüyüş yolunun yapımının devam ettiğin belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Yürüyüş yolunu bir Türkiye projesi olarak tatbik etmekteyiz. Tek hatta 6 bin metrelik bir mesafede Türkiye'de yapılan tek projedir. Proje Temmuzun sonu itibariyle bitmiş olacaktır." şeklinde konuştu.

Akyazı İhaleye Çıkacak
"Trabzon Yeşile Bürünüyor" sloganı ile devam ettirdikleri yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını tamamladıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "1,5 milyon TL'ye mal olan ağaçlandırma çalışmalarından belediye bütçesinden para çıkmadı. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde sahilimiz, övgüyle söz edilmeye başlanan bir alan haline gelmiştir" dedi. Başkan Gümrükçüoğlu Akyazı projesinin geldiği son durum hakkında bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu Akyazı projesini TOKİ'nin yapması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce onay verildiğini hatırlatarak, "TOKİ, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve belediyemiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde çalışmalar sürdürülmektedir. Bilimsel çalışmaların ortaya koyacağı netice sonrası dolgu ihalesi yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

Atasu Barajı'nda bu yılı ağustos ayı itibari ile su tutulmaya başlanacağını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Barajda çalışmalar büyük bir süratle devam ediyor. 2011 yılında baraj Trabzon'a ve bölgeye hizmet vermeye başlayacaktır" şeklinde konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.