Haberler

3. köprünün ismi Mavi Marmara olsun

Tarih: 14 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Sivil Rota Hareketi, Gazze'ye yardım götürürken İsrail'in 'korsan' saldırısına uğrayan ve 9 şehit veren Mavi Marmara gemisinin isminin İstanbul'a yapılacak 3. köprüye verilmesini istedi. Dernekten yapılan açıklamada, Gazze'ye yola çıkan insanlığın, Doğu Akdeniz'de saldırıya uğradığı ve tek amaçları mazlumlara yardım götürmek olan yüreklerin hain ellerde can verdiği ifade edildi.

Küresel Vicdan'ın harekete geçmesi için tüm güçleriyle mücadele edeceklerini ifade eden Sivil Rota Hareketi, ideoloji ve siyasi kaygılardan arınarak, insan olmanın yüklediği sorumluluk bilinci ile zulme karşı yerlerini alacaklarını kaydetti.

Doğu ve Batı'nın Birleştiricisi
Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Sivil Rota Hareketi ile bir araya gelmiş biz genç yürekler, yükleri insanlık olan yardım gönüllerinden aldığımız ilhamla, Gazze'de açlıktan ve sefaletten ölen masumlar için sorumluluk duyuyor, Türkiye'de oluşmuş bilincin ölümsüzleşmesi ve bu topraklarda yanan meşalenin tüm Küresel Vicdan'ı aydınlatabilmesi adına, insanlığı taşıyan Mavi Marmara gemisinin adının yeni yapılacak köprü ile ölümsüzleşmesini istiyoruz. İşte o zaman belki adı Mavi Marmara olan 3. Köprü üzerinden Batı ve Doğu birleşerek, İnsan olmanın erdemini paylaşırlar ve zulme karşı başta Gazze olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsunlar birlikte harekete geçerler."

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.