Haberler

Avrupa'nın ‘En Akıllı'sı Varyap Meridian oldu

Tarih: 15 Haziran 2010 Kaynak: Milliyet Emlak
Türkiye'nin ilk yeşil projesi olarak nitelendirilen Varyap Meridian'a uluslararası alanda bir ödül de İtalya'dan geldi.

Türkiye'nin ilk yeşil projesi olarak nitelendirilen Varyap Meridian'a uluslararası alanda bir ödül de İtalya'dan geldi. Gayrimenkul sektöründe Avrupa'nın en önemli ödüllerinden biri olan ‘Real Estate Awards (Gayrimenkul Ödülleri)' Milano'da sahiplerini buldu.

Ödül töreni İtalya'daki gayrimenkul fuarı EIRE 2010 kapsamında düzenlendi. Avrupa'dan birçok büyük projenin katıldığı yarışmada Varyap Meridian ‘Best European Smart City Scheme (Avrupa'nın En İyi Akıllı Şehir Projesi)' kategorisinde ödüle değer görüldü.

Varyap Meridian, bu ödülle birlikte bir yılda uluslararası alanda alanda dördüncü büyük ödülünü kazanmış oldu.

Gayrimenkul Ödülleri töreni, 9 Haziran gecesi Milano'da, West End Studios'da yapıldı. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş'ın da katıldığı ödül töreninde ve sonrasında yapılan gala gecesinde, Avrupa gayrimenkul sektöründen birçok ünlü isim de bulundu.

LEED sertifikasına kayıtlı
Erdinç Varlıbaş ödülle ilgili, "İnsanların yapmış olduğu şeyin farkına varıp sizi ödüllendirmiş olması, ne kadar doğru bir iş yaptığınızın kanıtıdır. Bu ödül, hem kendimiz, hem çalışanlarımız, hem de müşterilerimiz için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır" dedi.

Varyap Meridian'ın ödül kazanmasındaki etkenler sürdürülebilir tasarımı, LEED (ABD Çevre Dostu Binalar Sistemi) Sertifikası'na kayıtlı yeşil karma proje olması, konut, iş merkezi, ofis, otel ve lüks rezidansları bir araya getirmesi oldu.

BİR YILDA DÖRT ÖDÜL
Varyap Meridian, yapılan değerlendirmede, Avrupa'dan, aynı kategoride aday gösterilen üç projeden biri oldu. Akıllı Şehir Ödülü, Avrupa'da kentsel yenilenmeye katkıda bulunan, yerel büyümeyi destekleyen, gayrimenkul sektörüne pozitif etki sağlayan ve ses getiren projelere veriliyor.
Varyap Meridian, dünyanın en prestijli gayrimenkul yarışmalarından biri olarak nitelendirilen ‘International Property Awards 2009 (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri)' yarışmasında ‘Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul Projesi' ve ‘En İyi Yüksek Bina' kategorilerinde iki ödül almıştı. Proje bu yıl da, İngiliz dergisi LIVING Magazine tarafından ‘Türkiye'nin En İyi Gayrimenkul Projesi' seçilmişti.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.