Haberler

Uzungöl'deki binalara ahşap makyaj

Tarih: 15 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Belediye Başkanı Abdullah Aygün, beraberindeki bir heyetle Trabzon Vali Recep Kızılcık'ı ziyaret etti. Kızılcık, beldedeki doğal güzelliğin korunmasını istedi. Aygün de, 'Görüntü kirliliği oluşmaması için Beldedeki evlerin yüzde 35'inin çevresi ahşapla kapladık" dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Uzungöl'ün özel ve güzel bir belde olduğunu belirterek, 'Bize düşen, o doğal güzelliğine uygun olarak misafirleri ağırlayabilmek' dedi.

Uzungöl Belde Belediye Başkanı Abdullah Aygün, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Murat Akyüz ve Uzungöl Esnaf Derneği Başkanı Zeki Soylu, Vali Recep Kızılcık'ı ziyaret etti. Vali Kızılcık, ziyarette yaptığı açıklamada, Uzungöl'ün doğasıyla mükemmel uyumlu olduğunu, yapılaşmasının da ona uygun olması gerektiğini belirterek, 'Yöreye gelen turistimiz misafirimizdir, onlara müşteri olarak bakmamak lazım. Onların en iyi şekilde ağırlanması ve memnun birer misafir ve elçi olarak gönderilmesi temel hedefimiz olmalı' dedi. Bu hedefin sağlanması halinde esnafın da kazancının artacağını kaydeden Kızılcık, 'Çünkü Uzungöl gerçekten özel, güzelliği olan bir beldemiz. Bize düşen, o doğal güzelliğine uygun olarak misafirleri ağırlayabilmek' diye konuştu.

Parmakla Gösterilir Hale Gelecek
Vali Kızılcık, Uzungöl ve Trabzon'un turistik anlamda standardının artırılmasını ve Türkiye ile dünyada parmakla gösterilir hale gelmesini istediklerini ifade ederek, Uzungöl'de doktor sorunu bulunduğuna işaret etti. Bu konuda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüğünü ve yörede özellikle yazın 24 saat doktor bulunması konusunda fikir birliğine vardıklarını söyleyen Kızılcık, müsteşarın da bu konuda gerekli talimatı verdiğini kaydetti. Uzungöl'de hizmet standardının yükseltilmesi gerektiğini, turistin kendisini rahat hissetmesi için belirli bölgelere şikayetlerin bildirileceği kutular konulması gerektiğin belirten Vali Kızılcık, 'Böylece otokontrolü de sağlamış oluruz ve gelen turistleri en iyi şekilde karşılarız' dedi.

Şikayet Kutuları Konulacak
Belediye Başkanı Aygün de şikayetlerin alınması konusunda beldenin belirli noktalarına ve çıkışına 22 adet şikayet kutusu koyacaklarını belirterek, beldedeki kanalizasyon çalışmasının da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Beldedeki yapılaşmaya da değinen Aygün, 'Görüntü kirliliği oluşmaması için Uzungöl'de tuğladan yapılan evlerin dış cephelerini ahşapla kaplayarak yöreye uygun hale getireceğiz. Beldedeki evlerin yüzde 35'inin çevresi ahşapla kaplandı' diye konuştu. Aygün, devletin şefkat elini kendilerine uzattığı için teşekkür ettiği Vali Kızılcık'ı beldeye davet etti. Vali Kızılcık, konuklarına, yöredeki sorunlar ve diğer konularda yardım etmeye her zaman hazır olduğunu söyledi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.