Haberler

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmaları: "Buluşma 10"

Tarih: 15 Haziran 2010


Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmalarının onuncusu Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin organizasyonunda Edirne'de başladı. 14 - 18 Haziran 2010 tarihleri arasında devam edecek olan etkinlik, Anadolu Üniv., Bahçeşehir Üniv., Dokuz Eylül, İstanbul Teknik Üniv., İstanbul Aydın, İzmir Ekonomi, İzmir İleri Teknoloji Üniv., Gazi Üniv., Karadeniz Teknik Üniv., Lefke Avrupa Üniv. , Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniv., Osmangazi Üniv. Selçuk Üniv., Süleyman Demirel Üniv., Trakya Üniv. ve Yeditepe Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi ve bölümlerinden 50 öğrencinin katılımı, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Trakya Üniversitesi Müh. Mim. Fakültesi Dekanlığı ve Mimarlık Bölüm Başkanlığı'nın destekleri, Edirne Belediyesi ve Amerikan Kültür derneği Dil Okulları Edirne Temsilciliği, Karaahmetoğlu İnş., Wosvagen Mercan Edirne Bayii, Also Catering'in katkılarıyla gerçekleşiyor.



Kayıtların alınmasının ve Trakya Üniversitesi Müh. Mim.Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Veyis Özek'in açılış konuşmasının ardından Buluşma 10 çalışma komisyonu etkinlik programını ve atölyelerin tanıtımı içeren sunum yaptılar. Atölye çalışmaları için belirlenen ‘son-uç' temasını tartışmaya açarak katılımcı öğrencilerin atölye çalışmalarının işleyişi ile ilgili heyecanla sordukları sorulara cevap verdiler. Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Sinan Salonu'nda gerçekleşen açılış töreninden sonra etkinlik kapsamında Edirne Kent gezisine çıkıldı.



Gezinin ilk durağı olan Karaağaç Bölgesi'nde Rektörlük Binası ve Lozan Anıtı'nın görülmesinden sonra tarihi Ekmekçizade Kervansarayı'na gidildi. Mimarlık öğrencileri tarih kokan taş yapıda serinledikten sonra Mimar Sinan'ın ‘ustalık eserim' diye bahsettiği Selimiye Cami'sini ziyaret ettiler. Koca Sinan'ın bu muazzam eseriyle büyülendikten sonra, Osmanlı Dönemi'nde şifahane, tabhane gibi farklı amaçlar için kullanılan II. Bayezid Külliyesi'ne gidildi. Burada insana huzur veren su sesi ve ney sesi eşliğinde kente ait ilk okumalar ve hissedilenler eskiz yapılarak ifade edilmeye çalışıldı. Birbirlerinin çizimlerine yorumlar yapan öğrenciler külliyenin bahçesinde hoş vakit geçirdiler. Günün tatlı yorgunluğu ve heyecanı Meriç Nehri ve köprüsü eşliğinde bir akşam yemeği ile tamamlandı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.