Haberler

Bilişim Vadisi'nde ibre Kocaeli'ye döndü

Tarih: 18 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Bilişim Vadisi için Kocaeli ön planda. İnşaallah projeyi burada kuracağız" dedi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 'Bilişim Vadisi Projesi'nin Marmara Bölgesi'ndeki İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa dörtgeninde olması gerektiğini belirterek, 'İstanbul en avantajlı noktadaydı, bu proje açısından fakat İstanbul'un bazı sıkıntıları, yer bulma problemleri ikinci sırada olan Kocaeli'ni ön plana çıkarmış oldu. İnşallah Bilişim Vadisi'ni Kocaeli'nde kuracağız' dedi.

Bazı Sektörler Gelişmeli
İzmit'te düzenlediği basın toplantısında, 'Türkiye artık farklı bir ligde oynayacaksa dünyanın ilk büyük 10 ekonomisinden birisi olacaksa bazı sektörlerde ileri gitmesi gerekiyor. Bu sektörlerden biri bilişim' diyen Bakan Ergün, şöyle devam etti: 'Bilişimde çok ilerlemeler var. Bilişim Vadisi Projesi için ilk öncelikle yapılan etütlerde şu ortaya çıkmıştır" dedi.

Üretim Merkezi Olacağız
Ergün, 'Türkiye'yi Avrasya'nın ileri teknoloji üretiminde ve sanayide üretim merkezi haline getirmek istiyoruz' dedi. Ergün, sanayi stratejisini oluşturduklarını hatırlatarak, ülke ekonomisi için üretim gücü ve kabiliyetinin çok önemli olduğunu söyledi.

Öte yandan, Türkiye'nin dış politikasını da değerlendiren Bakan Ergün, İran'ın nükleer çalışmaları olduğunu hatırlatarak, 'Biz de nükleer silahlara karşıyız. Herkesin nükleer silah yapmasına karşıyız. İran'ın da yapmasına kaşıyız' dedi. Ancak enerji amaçlı nükleer tesis kurulmasına karşı olmadıklarını, Türkiye'nin de nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.