Haberler

Büyükşehir plazaya mı taşınıyor?

Tarih: 18 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Şafak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter Ek Hizmet Binası'nın satılması ve burada çalışanların Mecidiyeköy'de kiralanan iki plazaya taşınacağı iddia ediliyor.

Ekonomik krizde bütün birimlerini bir araya toplayarak zaman, ulaşım ve iş tasarrufu sağlama yoluna gitme kararı alan Büyükşehir Belediyesinin çok değerli semtlerdeki ek binalarını satarak yatırımlara kaynak oluşturma çabası içine girdiği belirtiliyor.

Kulis İstanbul İnternet Sitesi'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter Ek Hizmet Binası'nın satılması ve burada çalışanların Mecidiyeköy'de kiralanan iki plazaya taşınacağı iddia ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 52 bin çalışanı ile dev bir yapı. Saraçhane Başkanlık Sarayı ve Merter'deki Ek Hizmet binalarında görev yapan belediye çalışanları, bugünlerde taşınma telaşı içinde. Küresel ekonomik kriz nedeniyle kaynak arayışlarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütün birimlerini bir araya toplayarak zaman, ulaşım ve iş tasarrufu sağlama yoluna giderken bir taraftan da çok değerli semtlerdeki ek binalarını satarak yatırımlara kaynak oluşturma çabası içine girdiği belirtiliyor.

Merter Ek Bina ve Tepebaşı İMP Satılacak mı?
Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki büyük binasının 6. katını tamamen boşaltarak avukatlara ve istimlak müdürlüklerine tahsis eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şimdi de Merter Ek Hizmet Binası'nın

tamamen boşaltılarak yapılış gayesi olan otoparka çevrileceği ya da satılacağı konuşuluyor. Belediyenin açıkta kalan birçok biriminin Mecidiyeköy civarında kiralanan iki plazaya taşınacağı, Saraçhane Belediye Sarayı'nda ise sadece Başkanlık, Genel Sekreterlik, Belediye Meclisi ve diğer bazı birimlerin kalacağı kulislere yansıyan bilgiler arasında. Kaynak arayışındaki belediyenin Taksim Tepebaşı'ndaki İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi'nin bulunduğu binayı da satmayı düşündüğü konuşulurken burada çalışan planlamacıların da Başkanlık Sarayı'na taşınacağı konuşuluyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.