Haberler

2 bin 800 kişiye ekmek kapısı olacak

Tarih: 18 Haziran 2010 Kaynak: NTVMSNBC
Bolu Dağı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, Bolu Dağı'nda 75 milyon dolara mal olacak yeni tesisin 2 bin 800 kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi.

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasının ardından bir araya gelen Bolu Dağı esnafının kurduğu şirketin, tünelin yanına yaptırmaya başladığı tesislerin bir kısmı önümüzdeki Kurban Bayramı'ndan önce açılacak.

Yapımı devam eden tesisler hakkında basın mensuplarına bilgi veren Bolu Dağı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, 75 milyon dolara mal olacak 'Highway Outlet'in Avrupa'nın en büyük tesisi olacağını belirterek, 630 bin metre kare büyüklüğündeki tesiste üç vardiya şeklinde yaklaşık 2 bin 800 kişinin çalışacağını kaydetti.

Daylan, Avrupa'nın en büyük otoyol tesisini kurmaya çalıştıklarını belirterek, ''Tesisin tamamlanmasıyla Bolu Dağı tekrar canlanacak. İnşallah Kurban Bayramı öncesi tesisin bir bölümünü faaliyete geçireceğiz. Projenin tamamı önümüzdeki yıl yaz ayında kullanıma başlayacak'' diye konuştu.

TESİS 90 BİN METRE KARE KAPALI ALANA SAHİP OLACAK
Bolu Dağı Tüneli'nin hizmete açılmasının ardından, D-100 Karayolu güzergahı üzerindeki et mangal ve dinlenme tesislerinin sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu 56 ortaklı Bolu Dağı A.Ş., Karayolları Genel Müdürlüğü'nün açtığı ihaleyi kazanarak, tünelin çıkışında bulunan 620 bin metre karelik alana kurulacak tesislerin projesini hazırladı.

Yurt içi ve yurt dışında yapılan incelemelerinin ardından dev alışveriş merkezleri ve plazaların yapımına imza atan bir mimarlık şirketine, Türkiye'de örneği olmayan bir proje hazırlattırıldı.

Tünel çıkışındaki Elmalık Mevkine yapılacak 75 milyon dolara mal olacak 'Highway Outlet' adlı projede her ayrıntı düşünüldü.

- 90 bin metre kare kapalı alana sahip olacak dev tesisin içerisinde 7 yapay göl de olacak.

- Yedigöller'de bulunan göllerin adının verileceği yapay göllerin üzerine yapılacak adacıklar üzerine de oturma alanları konulacak.

- 110 iş yerinin bulunacağı projede 2 büyük et lokantası, hayvanat bahçesi, dev akvaryum, alışveriş merkezleri, içerisinde buz pateni pistinin de yer alacağı eğlence merkezleri, 1 radyo istasyonu, 2 apart otel, 2 bin araçlık otopark yer alacak.

- Tesise giriş yapacak otomobiller ile otobüslerin de park alanları ayrı olacak.

- Kamyon ve TIR sürücüleri için dinlenme tesisi, konaklama alanları ve antrepolar yer alacak.

- Yolun iki tarafında bulunacak tesisler birbirlerine de köprülü üst kavşak ile bağlanacak.

- Önümüzdeki yıl içinde açılışının yapılması planlanan tesislerde 2 bin 800 kişi istihdam edilecek.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.