Haberler

Arterium, toplu konuttan ayrışmak için karma binalar tasarladı

Tarih: 18 Haziran 2010 Kaynak: Sabah Emlak
Başakşehir'deki Arterium projesinde birbirinden bağımsız binalar ile karma bir mimari tarzı benimsendi. Yatırımcı Mahmut Alper Tuğsuz "Bölge aynı tipte konutların olduğu bir toplu konut bölgesiydi. Bu görüntüden uzaklaşmak istedik" dedi.

Dört Türk ortak tarafından kurulan Cathay Gayrimenkul'un, 2007 yılında Başakşehir'de başladığı Arterium projesi farklı fazlarda birbirinden bağımsız mimarisi ile dikkat çekiyor. 2007 yılında ilk olarak 5 blokta 79 daireden oluşan bir proje ile başlayan grup, yatırımcılardan teker teker topladığı çervredeki arazilerle birlikte projeye karma görünümlü bir hal verdi. İlk fazı tamamlanan ve satışları da büyük ölçüde biten Arterium projesiniin son hali toplam 600 konuttan meydana gelecek. 5 bloktan oluşan bir apartman, 2 dikey kule, bir yuvarlak ve iki oval olmak üzere 3 ayrı kule ile yatay bir rezidans binası ile arkasında villalardan oluşan 'karma' bir konut projesi özelliği taşıyor. Cathay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz arazileri farklı dönemlerde almaları ve bölgede hakim olan toplu konut kavramından farklılaşmak amacıyla böyle bir mimariyi tercih ettiklerini söyledi. Projenin mimarı Murat Yılmaz ise "Bu projede düz ve birbirine benzeyen hiçbir binamız yok. Tüm binaların bir kütlesi var. Projenin birbirinden bağımsız gibi görünmesini tercih ettik. Bu tasarıma ve projeye daha da değer katıyor" diye konuşuyor.

Metrekaresi 2 bin 500- 3 bin TL
Arterium projesinin 5 blokluk ilk fazının inşaatı tamamlandı. 4-5 daire dışından satışları ise tamamlanmak üzere. Projenin ikinci fazının inşaat ve satışına da başlayan firma projenin tamamını 2012 yılında bitirmeyi planlıyor. İki dikey kuleden oluşan ikinci etapta ise 44 daire yer alacak. Arterium 2 olarak adlandırılan ikinci bölümündeki konutların büyüklükleri 168, 180 ve 210 metrekare büyüklüğündeki seçeneklerden oluşuyor. Projenin üçüncü etabı 7 daireden oluşacak butik bir apartman niteliği taşırken dördüncü etap bir yuvarlak ve iki ovalimsi kuleden oluşacak bölümden oluşuyor. Projenin 2011 sonunda başlanması planlanan en son bölümü ise yatay bir rezidans bloğu ile arkasında villalardan oluşacak. Tuğsuz, villaların ayrı bir girişi bulunacağını da sözlerine ekliyor. Projenin satışta olan ikinci etabında metrekare fiyatları bin 500 ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor. Tuğsuz önümüzdeki ay satışa çıkması hedeflenen 3. etapta ise metrekare fiyatlarının 2 bin TL ve üzerinde olacağını dile getiriyor.

Yeni projelerle büyüyecek
Cathay Gayrimenkul, ilk büyük projesi olacak Arterium projesi sonrasında da büyümeyi hedefliyor. Tuğsuz, bundan sonraki projelerinin şehrin daha içlerinde olacağını söyleyerek, Dolapdere, Gültepe, Levent ve Merter'de arsa sahipleri ile görüşmeler yaptıklarını ve bu bölgelerde yeni projelere başlamayı planladıklarını kaydetti.

Bölgenin ilk cadde alışveriş merkezi
Projede her bölümün altında caddeye bakan mağazalar yer alıyor. Tuğcu bu konspet ile kapalı alışveriş merkezlerinden sıkılanlar için Başakşehir gibi bir yerde açık cadde alışveriş merkezi örneği yaratmayı hedeflediklerini söylüyor. Projedeki konutların alt katlarında ayrılan mazağa sayısının ise 150 olduğunu sözlerine ekliyor. Tuğcu, bunun en önemli nedenini şöyle açıklıyor: "İnsanlar artık kapalı alışveriş merkezlerinden çok sıkıldılar. Başakşehir yakınlarında ise insanların açık havada alışveriş yapabilecekleri imkanlar bulunmuyor. Biz de bölgenin ilk alışveriş caddesini hayata geçirmek istedik."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.