Haberler

İnşaatçıların Bakan Ergün'den bir ricası var!

Tarih: 21 Haziran 2010 Kaynak: NTVMSNBC
TMF Genel Başkanı, Başkan Vekili ve federasyon yönetim kurulu üyeleri, 10 maddelik sorun ve talep bildirgesini Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e sundu.

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TMF) Genel Başkan Vekili Alaaddin Çakır, TMF Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve federasyon yönetim kurulu üyeleriyle Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ü makamında ziyaret ettiklerini bildirdi. Ziyarette, sektör ile ilgili federasyon tarafından belirlenen, 10 maddeden oluşan bir sorun ve talep bildirgesini Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün'e sunduklarını anlatan Çakır, özellikle sanayi üretimindeki teşviklerin, inşaat sektörüne yansıtılması noktasında bakan ile görüş birliğine varıldığını kaydetti.

Sanayi ve turizmdeki yatırım ve istihdam teşviklerinin inşaat sektörüne de verilmesi talebinde bulunduklarını dile getiren Çakır, inşaat sektöründe yaratılacak istihdama özellikle dikkati çektiklerini bildirdi.

Yüzde 18 olan KDV'nin, yüzde 1'e düşürülmesiyle ilgili talepte bulunduklarını, Bakan'ın bu talebe sıcak baktığını kaydeden Çakır, ''Ancak, sayın Bakan bu konunun sadece kendisiyle ilgili olmadığını, bu nedenle ilgili bakanlıklarla da görüşerek konuyu değerlendireceğini, gerekirse federasyon yönetimini de davet ederek sorunun enine boyuna ele alınacağını bize bildirdi. Bu da bizi çok mutlu etti'' dedi.

Taleplerinin karşılanması durumunda sektörün kısa sürede eski parlak günlerine geri döneceğini vurgulayan Çakır, ''Sanayi ve turizm sektörlerine sağlanan üretim ve yatırım teşviklerinin ülkemizin lokomotif sektörü olan inşaat sektörüne de verilmesi, sektörün gelişimi ve Türkiye ekonomisi için önemli ve kaçınılmazdır. Bunun gerçekleşeceğine de inancımız tamdır'' diye konuştu.

Bakan Ergün'e, genel sorunların yanı sıra Akdeniz'in bölgesel sektör sorunlarını da ilettiklerini ifade eden Çakır, ''Üretim ve yabancılara mülk satışı yapan sektör üyelerinin karşılaştıkları sorunların, ivedilikle çözülmesi noktasında taleplerini ileterek, bakanımızdan çözümleri noktasında yardım istedik. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün'ün, bu konuya da son derece ilgili ve duyarlı olduğunu gördük'' dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.