Haberler

Uzunçarşı tarihi kimliğini geri kazanacak

Tarih: 21 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: İsmet Yıldız
Uzunçarşı esnafını ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzunçarşı'nın tarihi kimliğini geri kazandıracak bir çalışma yapmayı planladıklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın ve belediye bürokratlarıyla birlikte Uzunçarşı'yı ziyaret etti. Uzunçarşı esnafının belediyeden beklentilerini dinleyen Başkan Zeki Toçoğlu, esnafın istediği her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını ve belediye olarak gereken bütün desteği vereceklerini söyledi. Uzunçarşı'nın tarihi bir kimliğe sahip olduğunu fakat bu kimliğinin çarşıya geri kazandırılması gerektiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, "Uzunçarşı şehrimizin en güzide mekanlarından bir tanesi. Hemşerilerimizin en uğrak yerlerinden birisi olan bu çarşı son zamanlarda ihtiyaca cevap veremeyecek duruma geldi. Bunun için çarşıda bazı çalışmaların yapılması gerekiyor. Biz belediye olarak bütün desteği vermeye hazırız. Fakat burada asıl var olan siz esnaf arkadaşlarımızsınız. Onun için sizlerin beklentileri çok önemli. Siz ortaya güçlü bir irade koyarsanız, biz Adapazarı Belediyemizle birlikte burada bir çalışma yaparız" dedi.

Çarşı Tarihi Kimliğpine Geri Dönmeli
Şuanda çarşının altyapı sorunlarını gidermek için çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, "Uzunçarşı'nın altyapı sorunlarını köklü bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz. Bunun için arkadaşlarımız çalışıyorlar. Fakat biz altyapının yanında üst yapıda da bazı çalışmalar yapmak istiyoruz. Bunun için size geldik. Uzunçarşı tarihi bir kimliğe sahip. Bu tarihi kimliğini çarşıya geri kazandırmalıyız. Adapazarı Belediyemiz de bu konuda bizim ve sizin yanınızda. Siz nasıl bir çalışma yapılması gerektiği ile alakalı bir çalışma yapın, biz de gereken ne varsa yapalım" diye konuştu. Başkan Toçoğlu'ndan sonra esnafa hitap eden Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de, belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Başkan Dişli, "Biz de burada bir çalışmanın yapılması gerektiğine inanıyoruz. Birlikte çarşımızı daha güzel bir hale getirelim" dedi. Başkan Zeki Toçoğlu ve Başkan Dişli, Uzunçarşı ziyaretlerinin ardından Adapazarı Belediyesi'ne geçerek, yapılması düşünülen çalışmaları değerlendirdi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.