Haberler

TOKİ evlerine "gömme dolap" teklifi

Tarih: 21 Haziran 2010 Kaynak: Zaman Yazan: Hasan Bozkurt
Çankaya Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup iç mimarlık öğrencisi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara-Mamak'ta yapımı tamamlanan konutlarda incelemelerde bulundu.

Öğrenciler, dışarıda ayakkabı bırakılmaması, ev içinin de en yüksek verimde kullanılması için gömme dolap önerdi. Yatıkmusluk bölgesindeki konutlar hakkında bir rapor hazırlayan öğrenciler 4 ana başlık üzerinde yoğunlaştı. Öğrenciler; maliyeti yükseltmeden alınacak küçük önlemlerle, yaşam kalitesini artıracak yeni mekânlar otaya konulabileceği sonucuna vardı. Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ezgi Kahraman, şunları aktardı: "Konut sakinleri konutun hem içini hem de dışını kullanıyorlar. Örneğin, evin içine toz toprak girmesin diye ayakkabılar dışarıda bırakılıyor. TOKİ, konut içine gömme dolaplar yaparak bu durumu ortadan kaldırabilir. Yine konut sakinleri misafirleri için ayırdıkları yataklarını kaldırabilecekleri bir yüklüğe ihtiyaç duyuyor. Gömme dolaba burada da ihtiyaç var. Salonları daraltan vitrinlerin ortadan kaldırılması için de gömme dolap yapılabilir. Ayrıca yün ve halı yıkayabilecekleri, ekmek, yufka pişirebilecekleri yerler ile alaturka tuvalet isteniyor."
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.