Haberler

Kent ulaşımında sancılı dönem yarın başlıyor

Tarih: 21 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Ertan Gürcaner
İzmir'in şehir içi ulaşımda iki önemli arteri olan İnönü Caddesi ve Gazi Bulvarı yarın gece saat 24.00'ten itibaren araç trafiğine kapatılacak.

İzmir'in kent içi ulaşımda iki önemli arter yarın gece (pazarı pazartesi bağlayan gece) saat 24.00'ten itibaren araç trafiğine kapatılacak. Okulların kapanması ile birlikte İzmir'de özellikle Hatay, Üçkuyular Göztepe, Poligon ve Çankaya semtleri ve çevresinde kent içi ulaşımda büyük ölçüde sıkıntı yaşanacak. İnönü Caddesi, Üçyol Üçkuyular Metro Hattı İstasyon kazı çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapanırken Gazi Bulvarı'nın Basmane'den Konak yönüne olan bölümü de Büyük Kanal Projesi kapsamında Basmane ile Gümrük Pompa İstasyonu arasına döşenecek yeni hat nedeniyle kademeli olarak kapatılacak. Şehit Fethi Bey Caddesi'nin Gazi Bulvarı ile kesiştiği nokta ile Eski İtfaiye Kavşağı'nın arasında kalan bölüm yarın gece saat 24.00'ten sonra Gazi Bulvarı'nın İtfaiye Kavşağı ile Basmane arasında kalan bölümü ise 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren kademeli olarak kapatılacak. İnönü Caddesi, metro çalışmaları nedeniyle yaklaşık 8 ay kapalı kalırken Gazi Bulvarı'ndaki çalışmalar ise herhangi bir terslik olmazsa okullar açılıncaya kadar bitmiş olacak.

Kapatılacak güzergahlar

Üçkuyular-Üçyol metro istasyon ve bilet holleri kazı çalışmaları nedeniyle; Fahrettin Altay, Poligon, Göztepe, Hatay ve İzmirspor istasyonları yapım alanları trafiğe kapanacak. Bu süreçte, Narlıdere-Balçova yönünden gelen otobüsler, Üçkuyular Pazaryeri yanında yeni oluşturulan Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'ne ulaştıktan sonra, yolcuların gitmek istedikleri yön ve taleplerine göre 4 farklı güzergah seçeneği hazırlandı.

Bu seneçenekler şöyle:
1)İnönü Caddesi alternatif güzergah
2)Tek yön uygulaması ile rahatlatılan Mithatpaşa Caddesi
3)Mustafa Kemal Sahil Bulvarı
4)Deniz yoluyla ulaşım

Bazı yollar tek yön olacak


Gazi Bulvarı'na ek boru hattı

Büyük Kanal Projesi'ndeki revizyon çalışmaları nedeniyle, İzmir'de bazı ana arterlerin trafik düzeninde zorunlu değişiklikler yapılacak. Okulların kapanması ile birlikte Gazi Bulvarı'nın bir bölümü trafiğe kapatılırken, Cumhuriyet Bulvarı'nın Gündoğdu Meydanı ile Liman arasında kalan bölümü limana doğru tek yönlü olarak işleyecek. Çalışmaların bir aksilik olmadığı taktirde 3 ayda tamamlanması öngörülüyor. Yarın gece yarısından itibaren başlatılacak ve 3 ayda tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında trafik düzeninde yapılacak değişiklikler şöyle:

Gazi bulvarı tek yönüyle işleyecek
Gazi Bulvarı'nın Dokuz Eylül Meydanı'ndan (Basmane) Cumhuriyet Bulvarı'na geliş (deniz) yönü, çalışmalar süresince trafiğe kapatılacak. Gazi Bulvarı'nın Cumhuriyet Bulvarı'ndan Dokuz Eylül Meydanı'na gidilen diğer tarafı ise Cumhuriyet Bulvarı'na (denize) doğru tek yönlü işletilecek. Şehit Fethi Bey Caddesi'nin Gümrük Pompa İstasyonu ile Gazi Bulvarı arasında kalan kısmı, araç trafiğine kapatılacak. Çalışma alanında kalan Şehit Fethi Bey Caddesi üzerindeki otobüs durakları Halit Ziya Bulvarı'na alınacak ve Halit Ziya Bulvarı'nın Fevzipaşa Bulvarı ile Gazi Bulvarı arasında kalan kısmı, Fevzipaşa Bulvarı'na doğru tek yönlü çalışacak. Gazi Bulvarı'ndan Halit Ziya Bulvarı'na sivil araç girişi yasaklanacak.

Gündoğdu Meydanı ile liman arası tek yön olacak
Gazi Bulvarı'nda yapılacak İZSU çalışmaları nedeniyle trafiği rahatlatabilmek için Cumhuriyet Bulvarı'nın Ali Çetinkaya Bulvarı ile 1476/1 Sokak arasında kalan kısmı (Ege Palas Oteli'nin bulunduğu cadde) Liman yönüne doğru tek yön olarak düzenlenecek. 1475 Sokak'ın (Alsancak Polis Karakolu karşısı) 1456 sokağa kadar olan kısmı (Diş Hastanesi) Atatürk Caddesi'nden giriş alacak şekilde tek yönlü olarak çalışacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.