Haberler

Kocaoğlu: Expo 2020'ye aday olma heyecanımız arttı

Tarih: 25 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Asır
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2007 yılında da ziyaret ettiği Şanghay'ın 3 yıl gibi kısa bir süre Expo'nun tetiklemesiyle büyük bir gelişme gösterdiğini söyledi.

Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen 2010 EXPO Fuarı'ndaki temaslarının son gününde, beraberindeki İzmir heyetiyle birlikte Şanghay Başkonsolosu Murat Ülkü'yü ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, "Expo'nun bir kente neler katabileceğine burada çok net bir şekilde şahit olduk. Bu büyük organizasyon için asgari 15 milyar dolarlık yatırımın yapıldığı Şanghay, alt yapısını ciddi anlamda zenginleştirerek gelecek 30 yılını şimdiden garanti altına almış görünüyor. Bu tespitimiz, İzmir'in Expo 2020'ye aday olması konusundaki heyecanımızı artırdı" diye konuştu.

Kocaoğlu, bir yandan EXPO' bir kente neler katabileceğini yerinde gördüklerini diğer yandan farklı ülkelerin EXPO temsilcileriyle buluştuklarını belirterek, "Bu açıdan çok faydalı bir ziyaret olduğunu söyleyebilirim. 70 milyon kişinin gezip görmesi beklenen Şangay EXPO'su, EXPO tarihinde çok özel bir yer alacağını şimdiden açıkça hissettiriyor" dedi.

Resepsiyona katıldılar

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Balçova Belediye Başkanı M.Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ö. Mustafa İnce, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Torbalı Belediye Başkanı R. İsmail Uygur ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Emekli Büyükelçi Solmaz Ünaydın ile Büyükşehir bürokratlarının onuruna bir resepsiyon veren Başkonsolos Murat Ülkü ise İzmir'in 2020 Expo'suna aday olması durumunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Ülkü, Şanghay'da yapılan tanıtımların, muhtemel bir Expo yarışı için İzmir'e büyük avantaj sağlayacağını da sözlerine ekledi. Davette Türkiye'nin EXPO Şanghay 2010 Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy ile Büyükelçi Necil Nedimoğlu da hazır bulundu.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.