Haberler

Uyanamayanlar için 'Rodeo yatak'

Tarih: 29 Haziran 2010 Kaynak: Radikal
Bir mobilya firması sahibinin, uyanmakta zorlanan oğlu için ürettiği yatak, yurt içi ve dışından yoğun talep alıyor.

Küçükçekmece'de bir mobilya firması sahibinin uyanmakta zorlanan oğlu için ürettiği ve yurt içi ile dışından yoğun talep gören "rodeo yatak", alarm çaldığı halde uyanmayan kişiyi bir süre sonra yere değecek kadar yan yatarak üzerinden atıyor.

İkitelli Mobilyacılar Sitesi'nde faaliyet gösteren, açılır kapanır ve hareketli modüler mobilya yapan bir Türk firması, zor uyanan kişilere yönelik "Wake-up/Rodeo yatak" üretti.

Üzerine zaman paneli monte edilen yatak, ayarlanan zamana gelindiğinde önce alarm çalarak kişiyi uyandırmaya çalışıyor. Kişi belirli bir sürede uyanarak alarmı kapatmadığı durumda, rodeo yatak harekete geçiyor ve yana doğru yavaş yavaş kaymaya başlıyor. Zemine kadar yan yatan yatak üzerinde uyumak mümkün olmadığından, yatan kişi düşer pozisyona geldiğinden kalkmak zorunda kalıyor.

SAHURA UYANAMAYANLAR İÇİN DE FIRSAT
Gaysan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Özdemir, bugüne kadar çok fonksiyonlu, hareketli duvar yatakları üretiminde uzmanlaştıklarını belirterek, "kendi oğlumuzu uyandırmak için sabah verdiğim mücadele beni bu yatağı yatmaya itti. Oğlum uyanmak için kurduğumuz saatte uyanmıyordu ve bizim de zamanında işe gitmemizi engelliyordu. Bu noktada böyle bir ürün üzerinde çalışmaya başladık" dedi.

Yatağın patentinin de kendilerine ait olduğunun altını çizen Muhsin Özdemir, şunları söyledi:

" Wake up yatağın özellikle ilköğretim ve lise çağında çocuklara sahip olan ebeveynler tarafından tercih edileceğini düşüyoruz. Çünkü çocuğunu uyandırmakta güçlük çeken ebeveynler için büyük kolaylık sağlayacak. Ayrıca, evde uyandıracak kimsesi olmayan ve ağır uykusu olduğu için kalkmakta güçlük çekenlerin yanı sıra gece tuvalete çocuğunu kaldırmakta zorlanan ebeveynler tarafından da tercih konusu olacak. Ayrıca Ramazan ayı geliyor sahura uyanamayanlar da yatağı sahur saatine kurduklarında o saatte yatak yan yatarak kişiyi üzerinde yatamayacak hale getirecek."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.