Haberler

İpek yolu hızlı tren projesi

Tarih: 30 Haziran 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Projenin ilk etabını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren demiryolu hattında yer alan Yerköy-Sorgun arasındaki 6 viyadüğün yapım çalışmaları ağustosta tamamlanacak. Yozgat ve Sivas valileri, demir yolu altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

İpek Yolu Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Demiryolu Hattı'nda yer alan Yerköy-Sorgun arasındaki 6 viyadüğün yapım çalışmalarının ağustos ayında tamamlanacağı bildirildi.

Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Valisi Necati Şentürk'ü makamında ziyaret ettikten sonra, tamamlandığında 602 kilometre olan Sivas-Ankara arası demir yolu ulaşımını 141 kilometre kısaltarak 461 kilometreye indirecek olan 'İpek Yolu Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas arası demir yolu inşaatı altyapı çalışmalarının devam ettiği Yerköy bölgesine giderek, incelemelerde bulundular.

İncelemelerin ardından konuşan Sivas Valisi Kolat, demir yolu projesinin tamamlanmasıyla birlikte mevcut seyahat süresinin 12 saatten 2 saat 51 dakikaya, yaklaşık 21 saat olan İstanbul-Sivas arası ulaşımın da 5 saat 49 dakikaya ineceği söyledi. Vali Kolat, şöyle konuştu:

Kısa Sürede Sonuçlanacak
'Çalışmaların son derece hızlı yürüdüğünü gördük, viyadük çalışmaları, sanat çalışmaları, dolgular, yarmalar devam ediyor. Özellikle Yerköy ile Sorgun arasında ciddi bir çalışmanın olduğunu gördük. Ayrıca yetkililer bizi bu konuda bilgilendirdiler. Bu çalışmaların kısa sürede sonuçlanacağını ümit ediyorum. Biz de Sivaslılar olarak hızlı trenin bir an önce devreye girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.' Yozgat Valisi Necati Şentürk de hızlı trenle birlikte Yozgat-Ankara arası ulaşımının toplam 50 dakikaya düşeceğini, 13 Mart 2009 tarihinde temeli atılan Ankara-Yozgat-Sivas arası demir yolu hattı alt yapı çalışmalarının bin 80 günde tamamlanacağını ifade etti. Şentürk, şunları kaydetti:'Bilindiği gibi burada 6 viyadük var, 3 tane de tünel yapılacak. Gördüğümüz kadarıyla çok hızlı ve hummalı ve çok kaliteli bir çalışma var. Viyadüğü inceledik, hakikaten yüksek kapasitesi var, ileri teknoloji kullanılmış, depreme son derece dayanıklı ve ağustos ayının sonuna kadar viyadüklerin biteceğini öğrendik. Bu da işin ne kadar hızla devam ettiğinin göstergesidir. Planlanan süre içerisinde bu hizmet bitecek. İlk etapta Yerköy-Sivas arasındaki 287 kilometrelik hattın alt yapısı yapılacak.'

En Uzun Viyadük
Vali Şentürk, hattın ulaşıma açılmasıyla bölge ekonomisine, sanayisine, ticaretine ve insanların her alandaki ulaşımına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Demir yolu Proje Müdürü Mustafa Özcan da, Yerköy ilçesi yakınlarında büyük bölümü tamamlanan viyadüğün bölgedeki en uzun viyadük olduğunu, bu viyadüğün uzunluğunun bin 175 metre olduğunu bildirdi. Yerköy-Sorgun arasında 6 viyadüğün bulunduğunu belirten Özcan, 'Toplam 6 bin 700 metre civarında, 3 tane tünelimiz var, onların uzunluğunda 695 metre biri, 175 metre biri, diğeri ise 4 bin 870 metre uzunluğunda' diye konuştu. Özcan, viyadüklerin ağustos ayı sonuna kadar bitirileceğini, yapılan viyadüklerin 9-10 ve üzeri şiddetindeki depreme dayanıklı olduğunu sözlerine ekledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.