Haberler

Çağlayan Adalet Sarayı'nın açılışıyla İstanbulluları E-5'te zor günler bekliyor

Tarih: 2 Temmuz 2010 Kaynak: Zaman Yazan: Muzaffer Salcıoğlu
İstanbul'un farklı ilçelerinde bulunan adliyelerini tek çatı altında toplamak için Çağlayan'a yapılan Adalet Sarayı'nın inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. 16 katlı bina, yaklaşık 60 futbol sahası büyüklüğünde kapalı alana sahip. Yakında hizmete girerek günde binlerce kişiyi aynı noktaya çekecek olan Adliye Sarayı, Çağlayan'da halen fazlasıyla yoğun olan trafiği daha da artıracak.

İstanbul'da E-5 karayolunun kilit noktalarından Çağlayan mevkiine yapılan Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı kısa bir süre sonra hizmete girecek. Yaklaşık 60 futbol sahası büyüklüğünde kapalı alana sahip olan ve 350 duruşma salonu bulunan Adalet Sarayı, binlerce kişiyi her gün aynı noktada buluşturacak. Trafiğin sık sık durma noktasına geldiği Çağlayan'a yapılan Adalet Sarayı, İstanbulluları endişelendiriyor. Yıllardır trafik sorununa çözüm bekleyen İstanbullular, Marmaray ve 3. Boğaz Köprüsü'nün açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Şehrin Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolculuğu kolaylaştıracak yeni projeler hayata geçirilirken; bir yandan da aynı hat üzerinde 'Avrupa'nın en büyüğü' niteliğinde AVM, rezidans, otel ve devlet daireleri yükseliyor.

İstanbul'un farklı ilçelerinde bulunan adliyeleri tek çatı altında toplamak için Çağlayan'a yapılan Adalet Sarayı'nın inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Şehrin Avrupa yakasında bulunan İstanbul, Şişli, Fatih, Beyoğlu ve Eyüp adliyelerini bir çatı altında toplayacak 16 katlı bina, yaklaşık 60 futbol sahası büyüklüğünde kapalı alana sahip. Günde binlerce kişiyi aynı noktaya çekecek Adliye Sarayı'nda 350 duruşma salonu bulunuyor. Avrupa yakasından Boğaziçi Köprüsü yönüne birkaç kilometre kala mesafede bulunan ve çoğu zaman trafiğin durma noktasına geldiği Çağlayan mevkii, metrobüs yolcularının da en yoğun olduğu nokta. Uzmanlar, mevcut trafik yoğunluğunu kaldıramayan Çağlayan'ın, Adalet Sarayı'nın hizmete girmesiyle birlikte daha da yoğunlaşacağından endişe duyuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaşım Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ergün, toplu çekim merkezlerinin şehrin ana arterlerinde yapılmasının şehircilik açısından yanlış bir uygulama olduğunu söyledi. İstanbulluları trafikte zor günler beklediğine dikkat çeken Doç. Dr. Ergün, E-5'in en yoğun olduğu Çağlayan mevkiine yapılacak Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı'nın bölgedeki trafiği durma noktasına getireceğine dikkat çekti. Bakırköy'de inşaatı devam eden Forum Marmara'nın da bulunduğu noktayı kilitleyecek kapasitede olduğunu aktaran Ergün "Yapımı devam eden diğer AVM ve iş kulelerinin de tamamlanmasıyla E-5'in ne hale geleceğini göreceğiz." dedi. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman da Adalet Sarayı'nın hizmete girmesiyle birlikte, Çağlayan'ın şehrin ulaşılması en güç noktaları arasına gireceğini söyledi. İstanbul'da toplu taşıma oranını artıracak Marmaray projesinin çözüm noktasında umut verici olduğunu kaydetti.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.