Haberler

Akyazı Projesi Trabzon'a kazandırılacak

Tarih: 8 Temmuz 2010 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Kamil Anahar
Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı Projesi'nin devletin makamları tarafından onaylandığını ve çalışmalara başlandığını söyledi. Proje konusunda bazı kesimlerin kafa karıştırdıklarına tepki gösteren Gümrükçüoğlu,"TOKİ dolgu ihalesi için gerekli çalışmaları başlattı. Bu proje Trabzon'a mutlaka kazandırılacaktır" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı Projesi'nin devletin makamları tarafından onaylandığını ve çalışmalara başlandığını belirterek, "Son günlerde bazı kesimlerce proje için kafa karışıklığı ve fikir uçuşması ortaya çıkarma gayretleri var. TOKİ dolgu ihalesi için gerekli çalışmaları başlattı. Bu proje Trabzon'a mutlaka kazandırılacaktır" dedi.

Trabzon Belediyesi Temmuz ayı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı. Başkan Gümrükçüoğlu meclis üyelerine belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gümrükçüoğlu konuşmasında son günlerde sıkça konuşulmaya başlanan Akyazı Projesi'ne de değindi. Başkan Gümrükçüoğlu Akyazı Projesi'nin kronolojik seyrini belgeleriyle birlikte meclis üyelerine göstererek, "Son günlerde bazı kesimlerce proje için kafa karışıklığı ve fikir uçuşması ortaya çıkarma gayretleri var. 6 Şubat 2010 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na bir yazı göndererek Akyazı Projesi yapımı için talepte bulundu ve bu yazı üzerine TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar olur yazısını, Başbakanlık makamının onayına sundu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 16.02.2010 tarihli ve 1113 sayılı yazısına istinaden 17.02.2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bu projeye olur veriyor. Onayın ardından, 23 Şubat 2010 da TOKİ Başkanlığı 1662 sayılı yazıyla Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nın Akyazı Projesi'ni onaylandığına dair yazısını göndererek gerekli protokollerin yapılması talebinde bulundu ve onaylandı.

Zemin Sondajları Yapıldı
Projenin onayından sonraki süreçte çeşitli görüşlerin ortaya çıktığını, mühendislik olarak bölgenin uygun olamayabileceği iddialarının ortaya atılması üzerine zemin sondajı çalışmalarının başlatıldığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Bunlara bağlı olarak biz bu konuyu zemin sondajlarıyla birlikte yürütme işini devam ettiren firmaya jeoloji mühendisleri ve jeofizik mühendisleri odalarıyla bilgi paylaşımı izleyici davetiyle birlikte beraberce sürdürmelerini öngördük. Bunun sonucu bölgede 20 adet sondaj yapıldı. Şu anda o işi devam ettiren firma KTÜ ile birlikte sismik raporu yapıyorlar. Bu hafta sonu itibariyle sismik çalışmaları tamamlanması planlanıyor. Akyazı projesinin dolgu ihalesi çalışmaları dav devam etmektedir. Sismik raporların sonrasında hazırlanacak rapor doğrultusunda dolgu ihalesi TOKİ tarafından yapılacak" diye konuştu.

Çömlekçi Avan Projesi Tamamlandı
Başkan Gümrükçüoğlu mecliste yaptığı konuşmada Çömlekçi Projesi'ne de değindi. Çömlekçi Projesi'nin avan proje çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, gelecek hafta TOKİ Başkanı Bayraktar ile bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını belirtti. Gümrükçüoğlu yapılan değerlendirme toplantısının ardından Çömlekçi Avan Projesi'nin sivil toplum örgütleri, meclis üyeleri, gazeteciler ile kurum ve kuruluşlara sunacaklarını belirterek ortaya çıkacak sonuçlara göre projeye son halini vereceklerini söyledi.Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca şehri güneye bağlayacak Karşıya-Uğurlu yolunun proje ihalesinin tamamlandığını, derin deşarj sisteminin yüzde 70 oranda tamamlandığını ve ağustos ayı sonunda tesisleri hizmete sokmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.