Haberler

Prefabrik Yapı AŞ'den Engelsiz Ev Projesine Büyük Destek

Tarih: 8 Temmuz 2010


Prefabrik Yapı AŞ, Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile birlikte engelsiz yaşamlar için Engelsiz Ev projesini hayata geçiriyor.

Engelsiz Ev, Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İnci Zaim Gökbay ve Teknik Bölümler Küpkökarge birimi öğrencileri tarafından tasarlandı.

Prefabrik Yapı AŞ, Türkiye'nin yapı kültürünü değiştirmek, bireylerin her türlü barınma ihtiyaçlarını karşılamak için güvenli, estetik, ekonomik, hazır, yaşanabilir mekanlar üretme ve kaliteli bir yaşam sunma misyonuyla hareket ediyor.

Engelsiz Ev projesi ile görme engelli bireylere daha kaliteli bir yaşam sağlanması ve evlerinde karşılaştıkları pek çok engelin ortadan kaldırılması hedefliyor. Engelsiz Ev, engelli bireylerin evlerinde rahatça yaşayabildikleri, pratik ve maddi tasarrufları yüksek bir teknoloji ile oluşturuldu. Engelsiz Ev prototipi, tüm toplumun projeye duyarlı olması ve ilgi göstermesi için ilk olarak 03-23 Temmuz 2010 tarihlerinde Ortaköy Meydanı'nda sergilenecek.

Engelsiz Evde Neler Var?
- Parmak izi ve ses tanıma güvenlik sistemiyle anahtarsız giriş
- Sesli dolap ve kütüphane sistemleri
- Mobilyada yuvarlak hat tasarımı
- Gereksiz su ve elektrik sarfiyatını önlemeye yönelik geri dönüşüm sistemleri
- Prizlerde sesli uyarı sistemi

En Büyük Engel Evlerde...
Türkiye'de yaklaşık 9 milyon engelli bulunmakta ve yediyüz binini görme engelliler oluşturuyor. Bu zamana kadar görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için pek çok AR-GE çalışması yapılmış ancak ev içerisinde temel ihtiyaçlarını karşılamak adına somut projeler üretilemedi. Temel ihtiyaçlarını tek başlarına kendi evlerinde dahi gerçekleştiremeyen görme engellilerin sosyal hayata katılımları da bir o kadar zor olmakta. Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Engelsiz Ev projesi ile elektronik donanım konforu, engele özgü istek ve gereksinimleri karşılamayı hedefliyor. Proje, Görme Engelliler Derneği'ne kayıtlı engelliler ile yapıldı ve anket sonuçlarına göre şekillendirildi. Sorunlar tespit edilerek, teknolojik çözümler yaratıldı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.