Haberler

İstanbul yayalaştırılmış en büyük meydanına kavuşuyor

Tarih: 9 Temmuz 2010 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 13 bin m² inşaat alanı, 700 metre alt geçit ve 22 bin m² trafikten arındırılmış alanıyla İstanbul'un yayalaştırılmış en büyük meydanını kente kazandırıyor.

İstanbul, Çağlayan kavşağındaki trafiğin yer altına alınmasıyla yayalaştırılmış en büyük meydan ve miting alanına kavuşuyor.

Çağlayan kavşağı, Piyalepaşa Bulvarı, Kağıthane Caddesi, Mecidiyeköy, Okmeydanı, D- 100 karayolunun birleştiği nokta, İstanbul'un en yoğun araç trafiğinin olduğu bölgelerden biri.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmayla 13.000 m² altgeçit imalatı yapılacak, altgeçit uzunlukları 700 metre olacak. Çağlayan kavşağı 2 katlı bir kavşak haline getirilerek, trafik yerin altına alınacak. Bu şekilde İstanbul'da birçok miting ve yürüyüşe ev sahipliği yapan Çağlayan, 22.000 m² yayalaştırılmış alana sahip bir meydan halini almış olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " Üç kurum ile ortak bir proje üretilecek. İstanbul en büyük meydanına kavuşuyor. Adliyenin açılışına yetiştirilecek ve inşaat başladıktan sonra yaklaşık 4 ayda tamamlanacak. Hem hızlı hem büyük bir çalışma olacak" dedi.

Abide-i Hürriyet Parkı ile bütünlük içinde yapılacak olan meydan düzenlemesiyle bölgede oturan, çalışan ve Avrupa'nın en büyük adliye sarayı olan İstanbul Adliyesi için sosyal bir merkez oluşturulacak. Proje, ileride yapılması planlanan metro istasyonu dikkate alınarak planlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nce hazırlanan proje ile Kağıthane Caddesi (Şişli) - Çevreyolu ve Piyalepaşa yönü 12 m aşağıdan altgeçit ile Çevreyolu ve Piyalepaşa istikametine bağlanacak.

Kâğıthane İlçesinin ana çıkışlarından biri olan Kağıthane yolundan ise 6 m aşağıdan Şişli, Piyalepaşa istikametlerine, Piyalepaşa Bulvarı istikametinden gelen araçlar da, 6 m aşağıdan altgeçitle Kağıthane ve Şişli istikametlerine ulaşabilecek.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.