Haberler

Jean Nouvel Tarafından Tasarlanan Serpentine Galeri Pavyonu Açılıyor

Tarih: 9 Temmuz 2010 Kaynak: Bustler Çeviren: Bahar Bayhan

Fotoğraflar: Philippe Ruault

Bu sene (Serpentine'in 40. yıl dönümü), Serpentine Galeri Pavyonu Fransız mimar Jean Nouvel tarafından tasarlandı. Bu, aynı zamanda şimdiye kadar tasarlanmış 10. pavyon ve mimarın İngiltere'de gerçekleştirdiği ilk bina olacak.

Serpentine Galeri için pavyon tasarımı, mimari deneyimleri ve süregelen geleneği yansıtan uluslararası bir platform haline geldi. Açılış davetinden itibaren 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan bina dünya çapında benzersiz bir model ortaya koyuyor.

2010 Pavyonu için yapılan tasarım, hafif malzemeleri ve metalle çarpıcı biçimde desteklenmiş yapısı ile bir zıtlık ortaya koyuyor. Bütün bina, park alanının yeşiliyle bir kontrast oluşturan canlı bir kırmızı renk ile kaplı. Bu renkte, Londra'nın simgesi haline gelmiş geleneksel telefon kulubeleri, posta kutuları ve otobüslerden ilham alınmış.

Bina, cesur geometrik formlardan, büyük geri çekilebilir tentelerden ve çimlerin üstünden 12 metre yükselen eğimli duvarlardan oluşuyor. Serpentine Galeri Parkı'na, Maraton'a ve değişken yaz havasına uyum sağlayacak konferans salonu ile dikkat çeken camlar, polikarbon ve çatı yapıları binanın dış ve iç alanlarında çok yönlü bir sistem yaratıyor.

Nouvel'in Serpentine Galeri Pavyonu, bir kamusal alan, bir buluşma yeri niteliğinde işlev görüyor. Galeri'nin, kamusal toplantıları ve etkinlikleri ile beğenilen programı her yaz 250.000 ziyaretçi çekiyor. Pavyon tasarımı, geleneksel Fransız açık masa tenisi masalarıyla betimlenen eğlence anlayışına vurgu yapıyor.

Ekim ayına kadar kalacak olan Pavyon'un açılışı 10 Temmuz'da Serpentine Galeri'nin bahçesinde yapılacak. Jean Nouvel 12 Temmuz Pazartesi günü saat 17:00'da yapılacak bir toplantıda Pavyon tasarımını anlatacak.

Serpentine Galeri'nin yöneticisi Julia Peyton Jones ve yönetici yardımcısı Hans Ulrich Obrist şunları söyledi: " Nouvel'in dünyaca beğenilen çalışmasını Londra'ya getirmek bizim in büyük bir onur."

Serpentine Galeri Pavyonu'na hiçbir bütçe sağlanmadı. Fiyatının yalnızca %40'ı kadarı sponsorlar tarafından karşılandı. Serpentine Galeri birçok şirketin ortaklığıyla ortaya çıktı. 10. yıldönümü vesilesiyle Pavyon programı bu yıl İngiltere Sanatlar Konseyi tarafından destekleniyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.