Haberler

Başkent'e, Dev Bir Rekreasyon Alanı Daha...

Tarih: 23 Temmuz 2010 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
- Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Miktarıyla ve Dev Rekreasyon Alanlarıyla Rekorlara İmza Atan Büyükşehir Belediyesi, Şimdi de Kurtboğazı Barajı Çevresini Yeniden Düzenliyor

- Başkan Gökçek: "Kurtboğazı Barajı Çevresini Ankaralıların Yeni Gözde Alanı Haline Getirmek İçin Kolları Sıvadık"

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in dört bir yanına yaygınlaştırdığı yeşil alanlar ve büyük parklara her geçen gün bir yenisini eklerken, mevcut yerleri de yeniden düzenleyerek, geniş halk kitlelerinin kullanımına açıyor.

Son yıllarda Başkent'e çok sayıda rekreasyon alanı ve park kazandıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şu günlerde Ankara'ya dev bir rekreasyon alanı daha kazandırmanın telaşı içinde çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi Başkent'e kazandırdığı 8 dev rekreasyon alanına bir yenisini daha eklemek için Kurtboğazı Barajı çevresini yeniden düzenliyor. Baraj çevresinde incelemelerde bulunan ve çalışmalara başladıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Kurtboğazı Barajı ve tesislerini tamamen yeniliyoruz. Artık burası vatandaşın gönül rahatlığı ile dinleneceği, eğleneceği bir mekan haline gelecek" dedi.

Ankara'nın kuzeybatısındaki İstanbul Yolu üzerinde olan ve Başkent'in önemli su kaynaklarından da biri sayılan Kurtboğazı Barajı, çevresindeki meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanlarıyla, doyumsuz güzelliğini Ankaralılara sunmak için gün sayıyor.

Kurtboğazı'nda Hummalı Çalışma

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Kurtboğazı Barajı'nı ve içerisinde bulunan tesisleri incelemesinin ardından verdiği talimatlar sonrasında Büyükşehir ekipleri bölgede hummalı bir çalışma başlattılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Melih Gökçek Kurtboğazı tesislerinin yenilenmesiyle ilgili şunları söyledi: "Başkentlilerin hizmetine sunduğumuz, dev rekreasyon alanları Mavi Göl, Göksu, Harikalar Diyarı, 50. Yıl Parkı, Dikmen Vadisi, Altınpark, Mogan ve Gençlik Parkı; eğlence mekanlarıyla, çay bahçeleriyle, piknik alanlarıyla, yeşilliğiyle, çocuk oyun gruplarıyla, yürüyüş yollarıyla Ankara'yı bir başka güzelleştirdi. Diğer kentlerden komşu illerden gelen konuklar, şehir turuna çıkan okullar Harikalar Diyarı'na, Göksu'ya, Gençlik Parkı'na uğramadan ayrılmıyorlar. Şimdi de böylesine doğal güzelliklerin içerisindeki bölgeleri en kısa sürede Ankaralıların yararlanacağı bir alan haline getirmek için hızlı bir çalışma başlattık. İnşallah Kurtboğazı tesisleri de Başkent'in dev rekreasyon alanları içerisindeki yerini en kısa zamanda alacaktır."

Yollar Düzeltiliyor, Pis Su ve Temiz Su Hatları Yenileniyor
Öncelikle iş makinalarının 744 hektarlık rekreasyon alanının 50 hektarlık piknik alanında, kullanılamaz hale gelen ana yollarda iyileştirme yaptığı çalışmalarda çevre düzenleme, pissu ve temiz su hatlarının yenilenmesi, mevcut yolların asfaltlanması, ara yollara küp taş döşenerek yenileme, seyir terasları oluşturulması ve piknik alanlarının düzenlenmesi, aydınlatma direklerinin yenilenmesi, tuvaletler, mevcut çeşmelerin iyileştirilmesi ve 5 adet yeni çeşme yapılması çalışmalarına süratle devam ediliyor.

Çocuklar ve Gençler Unutulmadı
Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 3 adet çocuk oyun alanının da yenilenmeye başlandığı çalışmalarda, ikişer adet de plaj voleybolu, futbol, basketbol ve tenis sahası yapılıyor. Küçük yürüyüş yolları ile bir adet kondisyon aletleri alanının oluşturulduğu çalışmalarda, oturma ve piknik alanlarına banklar, piknik masaları, pergoleler ve çöp kutuları yerleştiriliyor.
Ayrıca Ankara'nın içme suyunu karşılayan baraj gölünü koruyan eski çitler panel çitle yenileniyor, orman bölgesi de içine girilmemesi için tel çit ile korumaya alınıyor. Vatandaşların arabalarını park etme sorunu ise, 3 ayrı noktada yapılan otopark alanı düzenlemeleriyle çözülecek.

Etrafı çam ve meşe ağaçlarından oluşan ormanlarla kaplı, Ankara'ya sadece 50 kilometre uzaklıkta, havası ve suyu tertemiz Kurtboğazı Baraj alanı; çevresi ve dinlenme tesislerinin kısa bir süre içinde yenilenmesinin ardından vatandaşların tercih edeceği en büyük mesire alanlarından biri haline gelecek.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.