Haberler

İstanbul, 2011-2013 vizyonunu belirliyor

Tarih: 28 Temmuz 2010 Kaynak: Zaman
İstanbul Valisi ve İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul için belirlenecek bölge planının vizyon, ana hedef ve stratejilerinin, Marmara Bölgesi için olduğu kadar ülkenin tümü için önemli olduğunu söyledi.

İstanbul Kalkınma Ajansı koordinasyonunda ''Bölge planının vizyon, ana hedef ve stratejilerini'' belirlemek üzere WOW Kongre Merkezi'nde yerel ve merkezi kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla bir Arama Konferansı düzenlendi.

Konferansın açılışında konuşan Avni Mutlu, İstanbul Kalkınma Ajansının kurumsallaşma çalışmalarını tamamladığını ve ''Bölge Planı'' hazırlama çalışmalarına başladığını kaydetti.

Katılımcı sosyal süreçleri, stratejik yaklaşımı ve yenilikçiliği esas alan bölge planı yaklaşımını benimsemiş bir Kalkınma Ajansı olarak, İstanbul'da 2011-2013 dönemini kapsayacak ''Bölge planının vizyon, ana hedef ve stratejilerini'' belirlemek üzere bugünkü konferansı düzenlediklerini ifade eden Mutlu, katılımcılardan yürütülecek bölgesel program ve projelere temel oluşturacak fikirlerini ortaya koymalarını istedi.

''İstanbul bölgesi için çok önemli olan bir gelecek stratejisi oluşturacak olan bu konferans, tüm ülkemiz için önem arz etmektedir. Çünkü biliyoruz ki İstanbul ve bölgesi, tüm Türkiye'nin kalbidir'' diyen Mutlu, İstanbul Bölge Planı'nın İstanbul il sınırlarını kapsamakla birlikte, Marmara Bölgesi'ni ve ülkenin tamamını etkileyeceğini vurguladı.

Vali Mutlu, bölge planının, ''bir bölgenin kalkınması amacıyla ulusal düzeyde üretilen politika, plan ve stratejilerle yerel düzeyde yürütülecek faaliyetler arasındaki ilişkiyi belirlemek, yerel düzeyde yer alan kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu güçlendirmek, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, kaynakların etkin ve yerinde kullanımını sağlamak ve bölgesel program ve projelere temel oluşturmak üzere hazırlanan strateji, koordinasyon ve yönlendirme belgesi'' olduğunu kaydetti.

Bölge planının hazırlanması sürecinin teknik olduğu kadar katılımcı ve sosyal bir süreç olduğunu vurgulayan Mutlu, ''Arama Konferansı'nda, İstanbul'un güçlü ve zayıf yönleri, gelişme potansiyeli ve üstünlüklerini göz önünde bulunduran bir yaklaşımla, vizyon, ana hedef ve stratejilerin belirlenmesi hedeflenmektedir'' dedi.

Mutlu, konferansa davet edilen katılımcıların yüzde 21'inin kamudan, yüzde 18'inin yerel yönetimlerden, yüzde 9'unun akademik kurumlardan ve yüzde 52'sinin sivil toplum kuruluşlarından oluştuğunu ifade etti.

İstanbul'un potansiyelini harekete geçirmek, küresel ölçekte rekabet gücünü artırmak,strateji ve proje geliştirme çalışmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen Arama Konferansı, iki ana bölümden oluşuyor.

Konferansın ilk bölümünde İstanbul'un kalkınmasına yönelik vizyon ve hedefler konusunda çalışılırken, ikinci bölümünde ise stratejilere odaklanılacak. Her iki bölüm sırasında da katılımcılar küçük çalışma gruplarına bölünerek, Arama Konferansı moderatörü tarafından verilen görevi kendi grupları içerisinde çalışacaklar ve daha sonra bu ara çalışmalar geniş katılımcı gruba sunulacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.