Haberler

"AKM'nin kapanmasından şikâyet edenler, buna sebep olanlardır"

Tarih: 26 Temmuz 2010 Kaynak: Zaman Yazan: Elif Kaya
Kültür Sanat-Sen, TMMOB Mimarlar Odası, İstanbul Kültür Forumu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Pen Yazarlar Derneği, Sinema Emekçileri Sendikası'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları, 2 yıldır kapalı bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) onarım çalışmaları sonucunda tahrip olduğu gerekçesiyle önceki gün Kültür Bakanlığı ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bunun üzerine 2010 AKB Ajansı, dün AKM önünde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avgadiç, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve çok sayıda Ajans çalışanı katıldı. Avdagiç, 2008'de Kültür Bakanlığı ile imzalanan 'İşbirliği Protokolü' ile AKM'nin onarımıyla ilgili tüm sorumluluğu aldıklarını, 2009 Nisan'ında projenin tamamlandığını, ardından Koruma Kurulu tarafından da onaylandığını söyledi. İhalesi yapılan kültür merkezini yaşayan bir bina haline getirmek istediklerini söyleyen Avdagiç, "Sonra yürütmeyi durdurma kararıyla karşılaştık. Bu noktadan sonra, itirazları da dikkate alarak altı farklı toplantıyla projemizi geliştirdik. Konsensüste projemizi aldık ve koruma kuruluna soktuk. Uzlaşma sağlanmasına rağmen, Kültür Sanat-Sen, İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nde devam eden projenin iptali istemiyle açtığı davayı geri çekmedi ve bu sebeple de Koruma Kurulu projeyi değerlendirmeye almadı. Böylece süreç tıkandı. Mahkeme kesin kararını verdi ve Ajansımız tarafından yürütülen AKM'nin onarımına ilişkin süreç kesin olarak durduruldu. Böylece projenin gerçekleştirilmesiyle ilgili inisiyatif elimizden alındı. Bizim bu konuda sorumluluğumuz ise 31 Aralık 2010'da sona eriyor." dedi. Avdagiç, şu an binanın kapalı olmasından şikâyet edenlerin aslında buna sebep olanlar olduğunu söyledi.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.