Haberler

Erensan Ortadoğu'da Yatırıma Hazırlanıyor

Tarih: 10 Ağustos 2010
Erensan Isı Cihazları Pazarlama ve Servis AŞ Ortadoğu'da yeni bir fabrika yatırımına hazırlanıyor.  İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Erensan Şirketler Grubu Genel Müdürü Efkan Çeviker, Ortadoğu'da fabrika yatırımının başlatılmasını 2011 iş planlarına aldıklarını kaydetti. Çeviker, "Fizibilite çalışmalarımız sürüyor," dedi.

Efkan Çeviker, "Hükümetimizin ve Sayın Başbakan'ın gayetleri ile Türkiye'nin Ortadoğu'daki etkinliği son yıllarda hayli arttı. Biz de Erensan olarak güçlü olduğumuz bu pazarda endüstriyel ürünlerde öncü görevi üstlenerek, Türk markalarının daha fazla söz sahibi olması için mesai harcıyoruz. 5 milyon dolar mal olması planlandığımız Ortadoğu'daki yeni yatırım ile Arap Ligi'ndeki pazarda gücümüzü kuvvetlendirmeyiz amaçlıyoruz. Bu yeni tesis yatırımı için Suriye, Ürdün ve Lübnan odaklandığımız ülkeler," diye konuştu.

Erensan'ın gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlardan doğan ihtiyacı karşılamak için Yozgat'taki fabrikasını da büyüttüğünü kaydeden Efkan Çeviker, "Mevcut üç üretim holü sayısını 5'e yükseltiyoruz. Yine iki hol eylül ayı itibarı ile hizmete girecek. Böylelikle Yozgat tesisimiz için bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz üretim tesisimizdeki istihdam yüzde 50 artışla 300 kişiye ulaşacak," dedi.

Toplantıda ayrıca Erensan bünyesindeki Avrupa'nın en büyük ve Türkiye'nin tek ısı laboratuarı olan ISILAB'da Türk mühendislerince geliştirilen TR C serisi kendinden yoğuşmalı yer tipi kazanlar da tanıtıldı. Erensan Şirketler Grubu Genel Müdürü Efkan Çeviker, "TR C serisi bu yeni kazanlar doğalgazı yüksek verimli kullanarak hem yakıt ekonomisi sağlıyor hem de doğayı koruyor,'' dedi.

Erensan Şirketler Grubu Genel Müdürü Efkan Çeviker, ‘'Doğalgaz tüketimini azaltan yüksek teknolojisi ile çevre ve cüzdan dostu Türkiye'nin ilk kendinden yoğuşmalı kazanı olan TR C Serisi yoğuşmalı kazanlar; konutlarda, iş merkezlerinde, hastanelerde, okullarda, otellerde, endüstriyel ve resmi tüm yapılarda yakıt tasarrufu ve yüksek verimlilik sağlamaktadır. Az yakıt tüketimi ile doğayı da korumaktadır,'' diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.