Haberler

Metro da, opera da gelişme için şarttır

Tarih: 19 Ağustos 2010 Kaynak: Milliyet Ege Yazan: Utku Bolulu


Böyle diyen Aziz Kocaoğlu, kendisini en çok üzen iki konunun Turan -Alsancak Yeni Kent Merkezi ile İnciraltı planlaması sürecinde yaşananlar olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son 5 yılda metro inşaatları ve Aliağa -Menderes raylı sistem projesindeki aksaklıklar ve gecikmeler nedeniyle büyük sıkıntılar çektikleri ancak başkanlığı döneminde kendisini en çok üzen konuların başında İnciraltı ve Turan -Alsancak Liman arkası Yeni Kent Merkezi planlama süreci olduğunu söyledi.
Herkesin kente bakışının farklı olabileceğini, kimseyi suçlamaya lüksünün olmadığını belirten Kocaoğlu, " İzmir'i kalkındırmak için yola çıktık. kongre merkezi, Adnan Saygun Sanat Merkezi, opera binası, organik tarım, körfez yatırımları, marina, tarihi evlerin restorasyonunun amacı kent kalkınmasıdır" dedi.

İnciraltı'na termal merkez, hastane, geriatri merkezi, turizm yatırımları yapabilecek, Alsancak -Bayraklı arasını ise ticaret merkezine dönüştürecek planlama yaptıklarını dile getiren Kocaoğlu şunları söyledi: "Bu kent büyümesin. Ben burada rahatım diyenler de olacaktır. Ama kentin sağlıklı büyümeye, zenginleşemeye ihtiyacı vardır. Bir yandan iki bölgenin de planlamasına karşı çıkıp, öte yandan da kentteki çarpık yapılardan şikayet etmek, birbiriyle çelişmektedir. ‘Kardeşim metroya para bulamazken, niye Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni yaptın', ‘Tramvaya kredi arıyorsun ama opera binası yapıyorsun' denilebilir. Bu eleştirileri yapılabilir. Ancak, ben kalkınmayı sadece metro, tramvay gibi projeler olarak görmüyorum. Metro da opera da şarttır."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.