Haberler

"Van bir marka"

Tarih: 20 Ağustos 2010
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Şanlıurfa, Malatya ve Denizli illerinin büyükşehir olması gerektiği yönündeki açıklamalarına atıfta bulunan AK Parti Van milletvekili İkram Dinçer, "1 milyonu aşan bir nüfusa sahip olan Van, büyükşehir olmayı çoktan hak ediyor" dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İkram Dinçer, Van'ın büyükşehir statüsüne mutlaka alınması gerektiğini ifade etti. Dinçer, "İlimiz sürekli göç alıyor. Nüfusu 1 milyonu aştı. Bölge açısından çekim merkezi oldu. Hakkari, Muş, Ağrı, Iğdır, Bingöl ve diğer illerimizin gelişimini etkileyebilecek bir patonsiyele sahip. İlimizin sınır ili olması da ayrıca bir özellik katıyor. Van Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olabilecek bir alt yapıya sahip. Beşeri yapısı, turizmi, tarihi ve diğer doğal güzellikleri ile bir marka şehir olabilir" diye konuştu.

"VAN TARİHİ BİR ŞEHİR"
Van'ın Urartulara başkentlik yaptığını hatırlatan Dinçer, "İlimiz, Van Gölü, Akdamar Kilisesi, Van Kalesi, Muradiye Şelalesi gibi güzelliklere sahip. Bunları iyi değerlendirmek zorundayız. Son yıllarda güzel bir tanıtım atağına geçtik. Öyle inanıyorum ki Van'ın büyükşehir ilan edilmesiyle bu girişimlerimiz daha kısa sürede cevap verecektir" ifadelerini kullandı.

"VAN BÜYÜKŞEHİR OLMAYI HAK EDİYOR"
Van'ın büyükşehir olması durumunda yeni istihdam alanlarının açılacağını vurgulayan Dinçer, "İlimizin büyükşehir olması gerekiyor. Bu öneriyi yaparken Van'ın taşıdığı şartları göz önünde bulundurarak söylüyorum. Öncelikle ilimiz bunu hakkediyor. Ayrıca Van'ın birçok sorunu var. Ve bu sorunları çözmenin bir yolu da büyükşehir olmaktan geçiyor. Bunun gerçekleşmesi durumunda metro dahil bir çok alt yapı hizmetleri gelecektir. İlimize giriş yapacak insan sayısı artacak ve ticari hayat canlanacaktır. Bu da işsizlik başta olmak üzere bir çok sıkıntıyı giderecektir" açıklamasını yaptı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.