Haberler

Mimarlar Tünel'e...

Tarih: 27 Ağustos 2010 Kaynak: CNN Türk Yazan: Demet Güven
İstanbul'da mimarlık adına pek fazla sergi ya da etkinlik göremiyoruz ama bu sefer mimarlar ve meraklıları için güzel bir haberim var. Haftaya ALANİstanbul'da "Mimarlık Üzerine Bir Sergi" açılıyor.

Beyoğlu Tünel'de son zamanlarda ismini sıkça duyduğumuz ve oldukça güzel sergilere ev sahipliği yapan ALANistanbul'da, 2 Eylül Perşembe günü "Mimarlık Üzerine Bir Sergi" - "An Exhibition on Architecture" isimli yeni bir sergi açılıyor.

5 ayrı mimarlık ve sanat kolektifi ile 2 sanatçının 7 ayrı çalışmasını ziyaretçilere sunacak sergi, mimar ve sanatçıların mimarlık ile sanatın ilişkisi üzerine teorik, sanatsal ve profesyonel alanlarda çalışmalar yapmış kişilerden oluşacak.

Her bir grup ve sanatçı kendi birikimlerinin doğrultusunda ALANistanbul'un sergi mekanlarina özel olarak gerçekleştirdikleri çalışmalarını sergileyecek.

Katılımcılar, ana mekânda, mimarlığın sanat olma imkânlarını sorguladıkları, 3 boyutlu kimi zaman etkileşimsel, kimi zamanda güncel sanatın geniş anlatım araçlarını ve dilini kullanan çalışmalarını sergileyecekler. Bu çalışmaların her biri ayrı birer yerleştirme biçiminde gerçekleşecek. Katılan sanatçılardan Rowan Mersh'in "Invisible Boundries" isimli video çalışması ve Metehan Özcan'ın fotoğraf çalışmaları diğer çalışmalardan farklı olarak koridor mekânda gösterilecek.

Bu serginin amacı bir mimarlık bienaline sahip olmayan İstanbul'da mimarlık disiplinine yönelik gelişmekte olan kavramsal ve sanatsal bakış alanlarını arttırmak ve mimarlık bienali gibi daha kapsamlı organizasyonlar öncesinde konuyla ilgili çalışmalar yapan genç ve başarılı ekiplerin kendilerini ortaya koyabilmeleri için kanallar açmak. Ayrıca mimarlık ortamı ve piyasasının ilgisini yaratıcı ve sanatsal bir tasarım alanına yöneltmek.

24 Eylül tarihine kadar görülebilinecek sergiyi mimarlık meraklıları kaçırmamalı.

Sergide ki katılımcı mimar ve sanatçılar ise şöyle;
METEHAN ÖZCAN
MUGE BELEK & FREDERICO FIALHO
NESLİ KAYALI + KADİR YARDIMCI, SENEM SİNEM
NİL AYNALI & C.ALPER DERİNBOĞAZ & ENİSE BURCU KARAÇİZMELİ
ROWAN MERSH
SELVA GÜRDOĞAN & GREGERS TANG THOMSEN
GÜL ÇAĞIN & ARZU ARDA KOŞAR

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.