Haberler

Başkent Kavşaklarına Son Teknoloji Sinyal Sistemleri…

Tarih: 1 Eylül 2010 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te Başlatığı Yol Seferberliği Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Asfalt, Levhalandırma, Çizgi Çalışmaları Derken, Şimdi De Başkent'te Sinyalizasyon Sistemi Bulunmayan 85 Kavşağa, Son Teknoloji Sinyal Sistemleri Yerleştirilmesi İçin Çalışmalara Başladı.

Çalışmalar Kapsamında Ayrıca, İhtiyaç Duyulan Yerlere Güneş Enerjili Flaşör İle Geri Sayım Ve Sesli Uyarı Cihazı da Yerleştiriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Başkent'te sinyalizasyon sistemi bulunmayan toplam 85 kavşağa, son teknoloji trafik sinyal sistemleri yerleştirilmesi için çalışmalar başladı.

Başkent'te şu anda yaklaşık 550 adet sinyalize edilmiş kavşak bulunduğunu, bunlara ilave olarak trafik durumuna göre tespit edilen 85 adet kontrolsüz kavşağa daha yeni sinyal sistemi yapımı için çalışmalara başladıklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanı Mümtaz Durlanık, "Kavşakların önce geometrik projesini hazırlıyoruz ve Fen İşleri Daire Başkanlığı'na gönderiyoruz. Onlar da gerekli kavşak düzenlemelerini yapıyorlar ve ardından biz de kavşağın sinyalize edilebilmesi için çalışmalarımıza başlıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yıl 103 adet kavşağın sinyalize çalışmalarının tamamlandığını belirten Mümtaz Durlanık, "Bu yıl içerisinde yine aynı şekilde trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda yaklaşık 85 adet kavşağın sinyalize edilebilmesi için ön hazırlıklar son aşamaya geldi" diye konuştu.

-GÜNEŞ ENERJİLİ FLAŞÖR
Sinyalizelerin led ışıklı ve uzun ömürlü olduğunu da kaydeden Durlanık, "Aynı zamanda güneş enerjili olan flaşörlerin de bir kısmını uygulamaya başladık. Bu flaşör yerleştirme çalışmalarımız halen devam ediyor. Özellikle şehrin girişlerindeki Samsun, Konya, İstanbul Yolu gibi ana arterlerdeki büyük levhalarımıza ve tünel ayrım noktalarına yaklaşırken, sürücülerin önceden uyarılması için bu flaşörlerimizi yerleştiriyoruz" dedi.

-GERİ SAYIM VE SESLİ UYARI CİHAZI
Yeni yapılan sinyal sistemlerinin merkezi kontrol sistemine bağlanarak, herhangi bir arıza durumunda en kısa zamanda tespitinin yapılıp, müdahale edilebileceğini de anlatan Daire Başkanı Durlanık, "Yeni yapılan sinyalize kavşaklarımızın büyük çoğunluğuna geri sayım cihazı da yerleştirilecek. Ayrıca önemli bir uygulamamız olan görme engelli vatandaşlarımız için yayalara yeşil ve kırmızı ışığın yandığını bildiren sesli uyarı cihazları da (akustik elektronik) yapılacak" diye konuştu.

-SİNYAL SİSTEMİ KURULACAK KAVŞAKLARDAN BAZILARI
-Çankaya Rafet Canıtez Caddesi - Sabit Sağıoğlu Caddesi - Zühtü Tigrel Caddesi Kesişimi
- Çubuk Yolu Şabanözü Yol Ayrımı
- Elmadağ Bülent Ecevit Caddesi - Cumhuriyet Caddesi Kesişimi (Ptt Kavşağı)
- Etimesgut 1.Tbmm. Caddesi - Göksupark Girişi
- Gölbaşı 682.Cad. - Haymana Yolu Kesişimi
- Keçiören Özlem Caddesi - Mehtap Caddesi Selim Caddesi Kesişimi İle Selim Caddesi - 1669. Cadde -1646. Sokak Kesişimi Koordineli Olarak Çalıştırılacak
- Keçiören Akşemsettin Cad. - Çevre Düzenleme Ve Koruma Dairesi Önü
- Mamak Sultan Fatih Caddesi -Doğukent Caddesi-93. Sokak Kesişimi
- Mamak Nato Yolu Caddesi- Ege Lisesi Önü
- Yenimahalle-Ostim 1354. Cadde (21. Cadde) - 1122. Cadde (22. Cadde) Kesişimi
- Yenimahalle Özlem Caddesi-Selim Caddesi Kesişimi
- Sincan Ahmet Kabaklı Caddesi - Çalkın Caddesi - 10. Cadde Kesişimi
- Sincan Fırat Caddesi- Polatlı Caddesi Kesişimi

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.