Haberler

İşte yeni Oval Ofis

Tarih: 2 Eylül 2010 Kaynak: Gazeteport
ABD Başkanı Barack Obama Irak savaşının bitişini ilan ettiği ulusa sesleniş konuşmasını yeniden dekore edilen Oval Ofis'ten gerçekleştirdi

Yeni Oval Ofis'te iki hardal rengi kadife koltuk karşılıklı olarak yerleştirilmiş ve ortada kutu şeklinde modern bir sehpa bulunuyor. Sehpanın üzeri mermer görünümlü olacak şekilde kaplanmış.

Eski Başkan George W. Bush döneminin desensiz duvar kağıdı bej ve altın sarısı şeritlerin bulunduğu duvar kağıdıyla değiştirilmiş. Laura Bush tarafından tasarlanmış halının yerinde yeller eserken, bunun yerini daha sade bir halı almış. Halının kenarlarında dördü eski başkanlara ve biri Martin Luther King'e ait sözler bulunuyor. Bunlardan biri, Franklin D. Roosevelt'in, "Korkmamız gereken tek şey, korkunun kendisidir" sözü.

Bush'un düz krem rengi ve altın sarısı koltukları Beyaz Saray deposuna gönderilirken, modern seramik mavi lambalar ve ofis tarzı sandalyelerle yeni tasarım tamamlanmış.

Winston Churchill'in bronz heykelinin yerini de Martin Luther King'in heykeli almış.

Oval Ofis'in yeni tasarımında first lady Michelle Obama'nın parmağının olup olmadığı kesin olarak bilinmiyor. Ancak bazı eşyaların yerinden oynatılmadığı dikkat çekiyor. Lincoln ve Washington portreleri ve sarkaçlı dolap saati kalan eşyalar arasında. Başkanın çalışma masası da kalanlardan.

Beyaz Saray yetkilileri, dekorasyonun kaça mal olduğunu belirtmiyor, ama Bush ve Bill Clinton dönemlerindeki harcamalarla paralellik taşıdığı kaydediliyor. Ayrıca fatura vergi mükelleflerine değil, Beyaz Saray Tarih Derneği'ne kesiliyor.


Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.