Haberler

Nişantaşı, 9'dan sonra ölü olmayacak emlak fiyatları en az yüzde 50 artacak

Tarih: 13 Eylül 2010 Kaynak: Akşam Yazan: Şenay Köşdere
Lüksün adresi Nişantaşı-Abdi İpekçi Caddesi, ekim ayı ortasında yeni çehresine kavuşacak. Otomobiller caddeye park edemeyecek, kafeler kaldırıma taşacak.

Bu aralar, Nişantaşı caddelerindeki afişler 'Farkı olacak, çünkü Nişantaşı' sloganıyla yeni bir projenin haberini veriyor. Söz konusu proje, Şişli Belediyesi'nin başlattığı Teşvikiye-Kentsel Tasarım Projesi'nin 2'nci etabı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Nişantaşı'nı daha estetik ve şık bir görünüme kavuşturmak için başlattıkları proje sonrasında semtin, Paris, Roma, Barselona gibi kentlerle yarışacak hale geleceğini belirtti. Projenin başlangıç noktası Abdi İpekçi Caddesi. Yenileme çalışmaları kapsamında yollarda asfaltlama çalışmasının yapılmayacağını, bunun yerine Nişantaşı'nın bütün ara sokaklarının Bergama taşıyla döşeneceğini vurgulayan Sarıgül, 'Yollar Bergama'da özel olarak kesilmiş, Bergama granitinden küp taşlarla kaplanacak. Yaya kaldırımları ise Nişantaşı'na özgü olarak yeşil diyabaz ve granit taşın birleşmesiyle daha estetik ve şık bir görünüm kazanacak' diye anlattı.

Park Yasaklanıyor
Proje kapsamında Abdi İpekçi Caddesi'nin trafiğe kapanmayacağını ancak artık caddeye otomobil park edilmeyeceğini belirten Sarıgül, 'Beyoğlu trafiğe kapandıktan sonra bölgeye araçlarıyla gelen belli bie müşteri profilini kaybetti. Biz bu hataya düşmedik. İnsanlar araçlarıyla da caddeye girebilecek. Ama artık park edemeyecekler' diyor. Bu projeyi hayata geçirmeden önce onlarca şehir gezip, incelediğini ve buna öre bir plan hazırladıklarını ifade eden Sarıgül, ekim ortasında projenin tamamlanmasıyla birlikte Abdi İpekçi Caddesi'nde çeşitli kültür ve sanat aktivitelerine ağırlık verileceğini, açık hava sergileri yapılacağını söyledi.

800 BİN TL
Nişantaşı'nın yeni yüzüne kavuşturulması için toplamda 800 bin TL yatırım yapılacak.

Yeni markalar gelecek
Mevcut projede, kafe-bar ve restoranların dışında başka işletmeler de kaldırımlardan faydalanabilecek. Bölgede Türkiye'nin önde gelen kafe ve işletmelerinin yer alacağını belirten Sarıgül, kafe ve işletmelerin yanı sıra mağazaların da kaldırımlara masa kurabileceğini söyledi. Pek çok yeni markanın caddede yer alabimek için sırada beklediğine de dikkat çeken Sarıgül, '9'dan sonra ölü olan Nişantaşı artık gece de yaşayan bir semt olacak. Bu esnafa da büyük katkı sağlayacak' dedi.

Turistler için çekim merkezi
Söz konusu projenin amacının, caddeye daha çok insan çekmek olduğunu söyleyen Sarıgül, 'Biz Nişantaşı'nın bir çekim merkezi olmasını, İstanbul'a gelen bir turistin Nişantaşı'na uğramadan ülkesine dönmemesini istiyoruz. Şu anki değeriyle Türkiye'nin gayrimenkul açısından en kıymetli caddesi olan Abdi İpekçi'nin değerinin bu projenin sonrasında yüzde 50 artmasını planlıyoruz' dedi.

Atiye Sokağı da trafiğe kapanacak
Abdi İpekçi'de başlayan Kentsel Tasarım projesine daha sonra Nişantaşı, Teşvikiye, Amerikan Hastanesi ve Topağacı Meydanı'nı da içine alan yaklaşık 30 sokakta uygulanması planlanıyor. Projenin ikinci etabı Abdi İpekçi'nin bir paralelindeki Mim Kemal Öke Caddesi'nde uygulanacak. Üçüncü aşamada ise Atiye Sokağı tamamen trafiğe kapatılacak. Atiye Sokak, butikleri, takı dükkanları, restoran ve kafeleriyle yaşayacak.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.