Haberler

Bursa turizmle kabuğunu kıracak

Tarih: 9 Eylül 2010 Kaynak: Radikal
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, denizin mavisi ile yeşilin eşsiz güzelliklerinin buluştuğu Bursa, kongre, sağlık ve termal turizm konusunda kabuğunu kırmaya hazırlanıyor.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'nın binlerce yıllık medeniyetlerin bünyesinde barındıran çok önemli bir
bölge olduğunu söyledi.

Bursa'nın, Evliya Çelebi'nin de söylediği gibi aynı zamanda bir "su şehri" olduğunu anlatan Harput, termal sıcak su kaynaklarının kentin asırlar ötesinden kimliğini belirleyen bir özelliği olduğunu ifade etti.

Ancak son yıllarda Bursa'da sanayinin ön plana çıktığını ve diğer değerlerinin biraz gölgede kaldığını dile getiren Harput, bu kapsamda kentin zaman içinde göç, altyapı, çevre, trafik ve benzer sorunlar yaşamaya başladığını vurguladı.

Gelinen nokta itibarıyla Bursa'nın sanayiye adeta doyduğuna dikkati çeken Harput, bundan sonra yeni sanayi alanları oluşturulmasından bu tarihi kentin zarar göreceğini söyledi.

Harput, artık Bursa'nın yönünü turizme dönmesi, bu alanda gelişme göstermesi gerektiğini dile getirerek, bundan sonraki çalışmalarda termal, tarih ve inanç turizmi ile dağ turizmini ön plana çıkaracaklarını belirtti.

Bu kapsamda çalıştaylar ve fuarlar düzenlediklerini, yurt dışı ve yurt içinde Bursa'yı tanıtmak amacıyla filmler, CD'ler, kasetler, broşürler, afişler ve kitaplar hazırladıklarını ifade eden Harput, son olarak körfez ülkelerine Bursa'yı anlatmak için Dubai'de özel bir Türk gecesi düzenlediklerini anlattı.

Turizmin 35 meslek grubuna istihdam imkanı sağlayan çok geniş bir sektör olduğunu dile getiren Vali Harput, şöyle konuştu:

"Bursa'nın potansiyelinin değerlendirilmesi ve istihdama ciddi bir katkı sağlayacak olması nedeniyle yönümüzü turizme çevirdik. İl merkezinde 4 bin civarında yatak kapasitemiz var. Ayrıca şehirde son 3 yıl içinde çok hızlı bir otelleşme oldu. 15 civarındaki yeni otel, yaklaşık 3 bin 500 civarında yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Böylece, Uludağ'ın dışında il merkezinde de hem sınıf hem kalite hem de yatak sayısı itibariyle konaklama konusunda önemli adımlar atıldı."

BURSA'YA DEV TERMAL KOMPLEKSİ
Uzun bir süredir ihmal edilen termal suları yeniden gündeme getirdiklerine değinen Harput, "Bursa yıllardır, asırlardır, Roma'dan beri bir termal şehir olarak bilinirken, son zamanlarda bu konuda çok geride kaldı. Termal konusunda, insanların aklına Bursa gelmemeye başladı. Bu, çok üzücü. Biz Bursa'nın termal su kaynaklarını yeniden ilgi odağı yapacağız" dedi.

Harput, kentin birçok yerinde sondaj çalışması yaptıklarını, Bursa'yı dünya çapında bir termal merkez haline getirecek su kalitesine ulaştıklarını dile getirerek, Nilüfer ilçesine bağlı Dağyenice köyüne de "Termal Turizm Bölgesi Projesi" adıyla dev bir tesis inşa edeceklerini bildirdi.

Yaklaşık 11 bin dönümlük alanda, ormanın içinde ve gölet kıyısında yapılacak komplekste çok sayıda kaplıca, spor, sağlık ve sosyal tesisleri, eğlence merkezleri, bisiklet ve yürüme yollarının bulunacağını, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alındığını dile getiren Harput, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi dünya çapında temsil edecek vizyon bir projeyi burada devreye sokmak üzere proje çalışmasına başladık. Geçmişte (su şehri) olarak bilinen Bursa, termal turizmi alanında yakın gelecekte küresel arenada isim yapacak bir dünya kenti olmayı hedefliyor. Projenin bitmesiyle Bursa'nın, artık bir marka şehir olarak turizmdeki ağırlığı ciddi olarak hissedilecek. Doğanın bütün harikulade güzelliklerine şahitlik edilecek güzel bir projeyi Bursa'da hayata geçirmenin heyecanı içindeyiz. Bursa'yı ziyaret edecek misafirlerimiz hem ecdat yadigarı muhteşem tarihi dokuyu görüp, zaman tünelinden geçecekler hem de termal sularının şifasından faydalanacaklar."

"ULUDAĞ ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK"
Türkiye'nin en önemli kış ve kayak turizm merkezlerinden birisi olan Uludağ'dan 12 ay boyunca yararlanılamadığını vurgulayan Harput, bu nedenle bölgede yeni bir planlama yaptıklarını söyledi.

Vali Harput, Uludağ'da özellikle imar planlaması konusunda ciddi bir düzenlemeye gidildiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Uludağ, artık sadece kışın kayak sporu yapılacak bir yer olmaktan çıkacak. Yapılacak düzenlemelerin ardından, Uludağ eski günlerine dönecek. Bütün dağ sporları etkinliklerine ev sahipliği yapacak Uludağ, yayla ve kongre turizmi konusunda da vazgeçilmez bir merkez haline gelecek. Yapılacak düzenleme çalışmalarından sonra Uludağ, her türlü spor, dinlenme, eğlence ve gezinti olanaklarının bulunabileceği bir merkez olarak misafirlerini ağırlayacak."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.