Haberler

Bana evini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim

Tarih: 9 Eylül 2010 Kaynak: Sabah Emlak

Aşırı sadelik ve nesnel yaklaşımdan esinlenen minimalizm mimariye de sıçradı. En az malzemeyle, ekonomik ve işlevsel detayları kullanarak gereksiz karmaşıklıktan ve süslemelerden kaçınan minimalist mimari iç mekan ve dış cephe dizaynında kullanılıyor. Son dönemde ise bu mimari yaklaşım farklı yaşam tarzlarına göre tasarlanarak ilginç ev alternatifleri oluşturulabiliyor. Yerinde durmayı sevmeyenler için yumurta şeklinde, karavan gibi hareket de edebilen, geometriye ilgi duyanlar için ise Klein şisesinden esinlenilerek yapılan ev dikkat çekiyor. Sanatçılar için hem stüdyo hem de yazlık olarak kullanılabilen camdan bir ev tercih edilirken, mimaride koyu renklerden kaçmayanlar için ise kırmızı - siyah bir ev tasarımı alternatif oluşturabiliyor.

Kırmızı ile siyahın mükemmel uyumu

Ünlü mimar Mies van der Rohe'nin dizayn ettiği bu evin iç mekanı parlak kırmızı ve pembelerle döşenmiş bu evde kırmızı tonlarının göz alıcılığı siyahla kesilmiş. Öyle ki çerçeveler, oturma takımları, raflar tüm diğer eşyalar siyah. Siyah ve kırmızı gibi koyu renklerin kullanılması ilk başta korkutucu gibi gözükse de 3 tarafının boydan boya cam olması ve ev içindeki dizaynın sadeliği ferah bir ortam sağlıyor.

Klein şişesinde yaşam

Avusturalya'da ki bu yazlık ev Klein şişesi ve origami sanatından esinlenerek yapıldı. Geometrik bir şekil olan Klein şişesi şeklinde inşa edilmiş olan bu evin dış cephesinde de origami şekiller mevcut. Evin etrafı parkeden oluşan zeminle çevrili ve bahçeden her kata merdivenle ulaşmak mümkün. Aynı zamanda bu ev 2010 Dünya Mimari Festivali'nde ev kategorisinde yarıştı ve birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Hem stüdyo hem yazlık

Kanada'da ki bu ev bir fotoğrafçı tarafından bir göl kenarında hem doğal ışığı maksimize etmek amacıyla stüdyo hemde yazlık ev olarak dizayn edilmiş. Yerler hariç evin tüm iç mekanı beyaz ve tavan hariç tüm dış mekan boydan boya cam. Bunu en büyük avantajı ise bir fotoğrafçı için doğanın içindeki çoğu doğal ışığı içine çekmesi. Evin yaratıcısı fotoğrafçı iç mekan için beyaz ve beyaz tonlarını kullanarak hem fotoğraflarında mükemmele hem de ruh dinginliğine ulaşmayı amaçlamış.

Yumurtadan karavan

Yumurta şeklindeki bu ev dışarıdan küçük görünse de ortalama bir dairede olması gereken temel özelliklerin hepsine sahip. Banyosu, mutfağı, ışıklandırması, yatağı bulunan evde eşyaların fazla yer kaplamadan muhafaza edilmesi için birçok raf var.

İç yan cephe çeşitli boyutlardaki raflarla çevrili. Bu yüzden ekstradan dolap, yatak veya oturma grubu almaya gerek yok. Kitaplarınız, giysileriniz hatta ayakkabılarınız için bu raflarda yeterince yer var. Yumurta evin kapısı isteğe göre otomatik yada herhangi bir evin kapısı gibi açılabiliyor. Büyük bir karavan boyutunda olan ve istediğiniz her yere taşıyabileceğiniz bu evi dilerseniz ofis, misafir odası ya da bahçe evi olarak da kullanabilirsiniz.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.