Haberler

Zekeriyaköy'e gün doğumundan esinlenen proje geliyor

Tarih: 13 Eylül 2010 Kaynak: Sabah Emlak Yazan: Dilek Taş
Mimar Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kırmızıtoprak, gün doğumundan esinlenerek Zekeriyaköy'e Gündoğa Evleri projesini hayata geçiriyor. Proje, 14 dubleks ve tercihe göre en 150 m2'lik flat dairelerden oluşacak.

Zekeriyaköy, gün doğarken açan çiçeklerden esinlenerek yapılan ve iki farklı kabuktan oluşan çatısı ile dikkat çeken yeni bir mimari konseptle tanışıyor. ECE Beton'un sahibi Mahmut Gündoğan, inşaat sektörüne adım atıyor. Gündoğa Evleri adını taşıyan proje ile Zekeriyaköy'de butik konspette 14 dubleks olmak üzere toplam 4 ünite binadan oluşuyor. Projenin mimarları Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kırmızıtoprak, projenin konseptinde "Güne huzurla uyanma" temasından yola çıktıklarını söylüyor. Mimar Kırmızıtoprak, projedeki evlerin en büyük özelliği "kabuk şeklinde açılır izlenimi veren" çatılarının gün ışığını içeri alması olduğunu çekiyor.

METREKARESİ 5 BİN DOLAR OLACAK..
6 dönüm arazi üzerine inşa edilen Gündoğa Evleri projesinde her biri birbirinin aynısı olan dört ayrı ahşap kaplamalı üniteden meydana geliyor. Projenin içinde flat ve dubleks dairelere yer veriliyor. Flat daireler 150 metrekare büyüklüğündeki 3+1'lerden oluşurken dubleks daireler ise 250 metrekare büyüklüğündeki 4+1 dairelerden meydana geliyor.İnşaatına bu yılsonundan önce başlanacak projenin 2012 yılının baharında teslim edilmesi planlanıyor. Projedeki metrekare fiyatlarının ise ortalama 5 bin dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Zekeriyaköy'ün en butik ve farklı projelerinden biri olması beklenen Gündoğa Evleri projesinde ev sahiplerinin yararlanabileceği sosyal tesisler de yer alacak. Havuz, spa gibi imkanların yanı sıra kafe ve restoran gibi özel mekanlar da proje içinde yer alacak. Kırmızıtoprak, projede hedef kitlenin 'iyi eğitimli, çocuklu, kent soylusu, hayatını temize çekmiş" kişilerden oluşacağını belirtiyor. Projede az ünite yer almasından dolayı ev sahiplerinin benzer gelir seviyesi ve yaşam biçimlerinden gelen isanlardan oluşacağını da sözlerine ekliyor.

ÇATININ AHŞABI KANADA'DAN
Dik çatıları ile dikat çeken projede masif ve laminat sedir ağacı kullanılıyor. Mimar Avcıoğlu, "Getirilecek ağaçlar Kanada sedir ormanlarında özel olarak yetiştiriliyor ve eski loft şeklindeki depolardan alınıp yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor' diyor.

Gökhan Avcıoğlu - Dara KırmızıtoprakMimarlar proje geliştiricilerine dönüşüyor
MİMAR Kırmızıtoprak ve Avcıoğlu, yaptıkları projelerle konut sektöründe butik yatırımlar yapabilecek oyuncuların mimarı olduklarını söylüyor. Eski müteahhitlik anlayışının fazla büyük ve aşırıya kaçan mimarisine alternatif olarak daha az sayıda ve nitelikli konutlar yapmayı tercih ettiklerini söyleyen Kırmızıtoprak ve Avcıoğlu, mimarların son dönemde proje çiziminden arazi seçimine, izin alım süreçlerine kadar tüm süreçlerle ilgilenir duruma geldiğini yani artık başlı başına bir proje geliştirici olduklarını da kaydediyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.