Haberler

Yerel Yönetimler Akademisi

Tarih: 13 Eylül 2010 Kaynak: Sabah İş'te İnsan Yazan: Rikkat Sarıca
Siyaset Okulu, Global Liderlik Forumu ve Diplomat Okulu gibi sertifika programlarının sahibi Bahçeşehir Üniversitesi, bu kez Yerel Yönetimler Akademisi programını hazırlıyor.

Üniversitelerde yapılan sertifika programlarına olan ilgi ve talep her geçen gün artıyor. Bu programlar katılımcıların konuyla ilgili bilgilerini artırmak amacıyla hazırlanıyor. Alanlarında uzman isimlerin ders verdikleri sertifika programlarına üniversitelerin farklı bölümlerde rastlamak mümkün.

18 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında "Yerel Yönetimler Akademisi" isimli yeni bir sertifika programı hazırlayan üniversitenin ilham kaynağı ise yine öğrenciler. Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu (HLO) Başkanı Dr. Burak Küntay, Siyaset Okulu ve Global Liderlik Forumu programlarından aldıkları geri dönüşlerin Yerel Yönetimler Akademisi'ni hazırlamak için kendilerine itici güç oluşturduğunu söylüyor. Küntay, programlarını hazırlarken Türkiye'de yerel yönetimlerin durumunu, doğru bilinen yanlışları araştırdıklarını anlatıyor.

Yerel Yönetimler Akademisi'nin en belirgin özelliği, yerel yönetimlerin farklı alanlarında uzmanlaşmış akademisyenleri ve üst düzey yönetici ve bürokratları bir araya getirmesi. Katılımcılara teorik ve pratik bilgilerin aynı anda aktarılacağını söyleyen Küntay, her oturum sonunda yapılan soru-cevap bölümüyle katılımcıların sorunlara farklı alternatif çözümler bulabildiklerini vurguluyor.

Kontenjan sınırlı

"Kapımız sadece lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyine gelmiş öğrencilere değil aynı zamanda kendini geliştirmek isteyen eğitim durumu ne olursa olsun herkese açık" diyen Burak Küntay, yeni programa 200 kişilik kontenjanla başladıklarına dikkat çekiyor.

Program her hafta dört farklı oturum şeklinde gerçekleşecek. Yerel Yönetimler Akademisi, yerel yönetimler hakkında birçok farklı konuya birçok farklı bakış açısı ve öneri sunulacak interaktif bir ortamda yapılacak. Bütün bunların yanı sıra katılımcılar program sayesinde farklı belediyelerdeki meslektaşlarıyla tanışıp iletişim ağlarını geliştirebilecek. Programın ulusal düzeyde belediyeler arasındaki işbirliğini geliştirmesi de hedefleniyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.