Haberler

Yasal altyapı tamam enerjide atağa devam

Tarih: 15 Eylül 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Referandumla birlikte enerji sektörünün daha ileriye gideceğini belirten Bakan Yıldız, "Kerkük-Yumurtalık Hattı anlaşmasının yenilenmesi için hazırlıklar tamam. İmza ise hafta sonunda" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TEDAŞ Genel Müdürlüğü yemekhanesinde gerçekleşen bayramlaşma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 'Uluslararası sermaye ile iç içe olan enerji sektörünün özellikle özelleştirmelerle, yeni yatırımlarla beraber Türkiye'nin büyümesine karşılık gelebilecek enerji arzını rahatlıkla yapabileceğini ve önceki günkü gelişmenin buna bir katalizör etkisinde bulanacağını beyan edebiliriz" diyen Yıldız, "Önümüzdeki günler, değişen Türkiye için daha güzel olacaktır diye düşünebiliriz." yorumunu yaptı. "Enerji sektörüyle alakalı gerek kanuni, gerek ikincil mevzuat, gerekse uygulamalarla alakalı yoğun çalışma dönemine gireceğimizi söyleyebilirim" diyen

Yıldız şöyle devam etti: "1 Ekim'den sonra da inşallah malumunuz TBMM de açılacak. Burada bekleyen bazı düzenlemeleri hızlandıracağımızı söyleyebilirim.'

Kazaklar Renklendirdi
Yıldız, Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı anlaşmasının yenilenmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve bu hafta sonunda imzalayacaklarını bildirdi. Türkçe Konuşan Ülkeler Toplantısında enerji konusunda da ikili görüşmeler gerçekleştireceğini belirten Yıldız, 'Kazakistan ve Türkmenistan'ın BTC Ham Petrol Boru Hattı'na katkı koymuş olması bu projeyi daha da renklendirdi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.