Haberler

Marmara Üniversitesi Hastanesi kampuse dönüşüyor

Tarih: 15 Eylül 2010 Kaynak: Hürriyet Emlak Yazan: Kezban Gebetaş
Altunizade'deki Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin binası, kampüs oluyor. Hastane binasının sahibi olan İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenmeevi Vakfı Yön. Kur. Bşk. Vekili Erdal Dönmez, "Vakfımızın kurucuları arasında olan TOBB ve İTO buraya üniversite kampüsü kurmak istiyor. Görüşmeleri devam ediyor. İkisinden birine karar vereceğiz" diyor...

Yaklaşık çeyrek asırdır İstanbul Anadolu yakasında tek üniversite hastanesi olarak hizmet veren Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin yer aldığı binanın üniversite kampüsüne dönüşmesi gündemde. Hastane binasının sahibi konumundaki İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Vakfı, binayı üniversiteye dönüştürmeye hazırlanıyor.

1986 yılından bu yana Altunizade'de İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Vakfı'nın binasında hizmet veren Marmara Üniversitesi Hastanesi, binanın depreme karşı dayanıksız olması ve vakıfın açtığı tahliye davalarını kazanmasının ardından şubat ayında Pendik Devlet Hastanesi'ne taşınmaya başlamıştı. Altunizade'de halihazırda hizmet vermeye devam eden hastanenin acil servisi başta olmak üzere diğer birimleri peyder pey taşınıyor. Hastane yönetimince yıl sonuna kadar bütün birimlerinin Pendik'e taşınması planlanıyor.

Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin taşınmasının ardından yaklaşık 10 dönüm üzerinde bulunan hastane binasının nasıl değerlendirileceği konusunda ise gözler vakfa çevrilmiş durumda. Binanın otele dönüştürüleceğini duyduk ve bunun üzerine vakfı aradık.

İTO'nun kurma ihtimali daha güçlü
Otel iddialarını kesin bir dille yalanlayan İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Dönmez, binanın İTO ya da TOBB tarafından üniversite kampüsüne dönüştürüleceğini belirtiyor.

Hemen bir parantez açalım; çok ortaklı olan İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı, 1972 yılında İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Esnaf Hastanesi Koruma ve Yardım Derneği, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve diğer kurucu vasfı taşıyan özel ve tüzel kişilerin yardımıyla kurulmuş bir vakıf.

Dönmez, konuşmasına şöyle devam ediyor: "İlk etapta TOBB'la konuştuk buraya üniversite yapacaktı. Ardından İTO devreye girdi. Onlar da buraya yeni bir üniversite kampusü yapmak istiyorlar. Biz TOBB'a angajeyiz. Sanırım TOBB, İTO'ya payına düşeni alması durumda kampüs kurmaktan vazgeçeceğini söylemiş. TOBB ve İTO anlaşırsa biz de onlardan birini tercih edeceğiz. İTO buraya kampus kurabilir."

Peki, hastane binası yıkılıp yeniden mi kampüs mü olacak, yoksa tadilatın ardından mı kampüse dönüşecek? Dönmez bu sorumuza, "Şu an net değil. Ya güçlendirme yapılacak ya da yıkılıp yeniden inşa edilecek" diyor. Dönmez, hastane binasının bulunduğu alanda yaklaşık 38 yıldır hizmet veren huzurevinin ise faaliyetine aynen devam edeceğini ekliyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.