Haberler

Segment inşaat "Apart(ı)manları" yeniden yorumluyor

Tarih: 16 Eylül 2010 Kaynak: Sabah Emlak
Segment İnşaat, geliştirdiği "Apartıman" konsepti ile Beyoğlu, Galata, Tünel, Nişantaşı, Maçka ve Beşiktaş gibi semtlerde tasarım yönü güçlü, modern hayatın ihtiyaçlarını dikkate alan bir yaşam tarzı yaratıyor.

Gayrimenkul konusunda özgün projeler geliştiren Segment İnşaat, 'Apartıman' projesiyle farklılıklar yaratıyor. Modern hayatın ihtiyaçlarını dikkate alan bir yaşam tarzı yarattıklarını söyleyen Segment İnşaat Yönetim Kurulu Serdar Garan, Beyoğlu, Galata, Tünel, Nişantaşı, Maçka ve Beşiktaş gibi semtlerde tasarım yönü güçlü bir projeleri geliştirdiklerini belirtti.

Simge haline gelen apartımanlar

20. yüzyılın başında Gümüşsuyu, Maçka, Nişantaşı gibi semtlerde yapılan ve Türkçe ile uyumunun sağlanması ile hayatımıza 'apartıman' olarak giren binalara Segment İnşaat farklı bir yorum katıyor. Mimari tipolojisi itibariyle bir simge haline gelen apartımanlar, Segment İnşaat tarafından yeniden gündeme geliyor. İstanbul kent merkezlerinde hem eski yapıların restorasyonu, hem de yeni inşaatlar kapsamında konut ve ofis fonksiyonlarına yönelik bina projelerini 'apartıman' üst başlığı altında hayata geçirdiklerini söyleyen Segment İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Garan, "Kent dokusunun içinde yer alan bu çağdaş yapılarda; apartımanlarda tüm ihtiyaçlar, günümüzün gerektirdiği modern koşullarla ve maksimum seviyede sağlanırken bir yaşam kültürünün elde edilmesinin sözü tutuluyor" dedi.

İlk proje Meşrutiyet Caddesi'nde

İstanbul'un belli semtlerinde konumlanacak Apartıman konseptli projelerde Segment inşaat'ın bir ikamet alanı yaratmanın ötesinde güçlü hedefleri olduğunu kaydeden Garan, yarattıkları konsept hakkında 'Çağdaş ancak duygularını yitirmemiş, estetik ve fonksiyonel bir formda yorumladık' diyor.

Beşiktaş ve Moda gibi semtlerde proje için çalışmalar sürüyor

Segment İnşaatın ‘apartıman konseptli' ilk projesi, Meşrutiyet Caddesi üzerindeki, tarihi Şimal Merdivenleri'nin hemen üzerinde yer alıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'na ve Pera Palas Otelleri'ne olan komşuluğuyla öne çıkan yapıdan; tarihi yarım adanın güzelliğini ve Haliç üzerinden güneşin batışını seyretmek mümkün olacak. Garan, Galata, Tünel, Nişantaşı, Maçka, Beşiktaş ve Moda gibi semtlerde proje için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.