Haberler

Açık hava müzesi geliyor

Tarih: 17 Eylül 2010
Böylece işsiz gençlere, genç kızlara ve ev kadınlarına alternatif geçim kaynakları sağlanacak.

Samsun'un Ladik ilçesine bağlı 56 köydeki kaybolmaya yüz tutmuş ambarların çevre düzenlemesi yapılmış bir bölgede açık ve fonksiyonel bir müze haline getirerek turizm merkezi oluşturulması için çalışma başlatıldı.

Kaymakamlık Kültür, Turizm, Tanıtım ve Proje Ofisi tarafından yürütülen, başta Kültür Bakanlığı, Samsun Valiliği olmak üzere yerel ve yurtdışı kaynaklardan geniş destek bulan, 18 aylık bir proje olarak öngörülen Ambar Köy Projesi, uygulanmaya başlandı.

Projede Ladik ilçesine bağlı 56 köydeki kaybolmaya yüz tutmuş ambarların çevre düzenlemesi yapılmış bir bölgede açık ve fonksiyonel bir müze haline getirerek alternatif bir turizm merkezi oluşturulması hedeflendi. AB fonları olmak üzere İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü ile varılan mutabakatla projeye eylül-aralık döneminde toplam bütçesi 79 bin TL ambar köy çevre düzenlemesi için ayrıca destek sağlandı. Ambar Köy'ünde projelendirilen çalışmada, öncelikle ilçede alternatif ve fonksiyonel bir turizm merkezi oluşturup tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkarak ahşap kültürünün gelecek nesillere aktarmak, göçü engellemek ve geri dönüşü sağlayarak işsiz gençlere, genç kızlara ve ev kadınlarına alternatif geçim kaynakları sağlanması amaçlandı.

Türkiye'de örnek bir projenin uygulandığını belirten İlçe Kaymakamımız Kadir Perçi, "Az Bütçeyle Çok İş" sloganıyla projeyi en verimli şekilde kullanılmaya çalışıldığını, ambarların kurulumu ve dizaynı çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Projenin ülkede örnek projeler arasında olduğunu ifade eden Perçi, ilgi çeken görünüşüyle bölgeye önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.