Haberler

Tarihi ev sahiplerine destek

Tarih: 17 Eylül 2010
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sağladığı hibe yardımlarından Büyükşehir Belediyesi sayesinde 11 tarihi ev gün yüzüne çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye genelinde tescilli evlere yapılan karşılıksız para yardımlarından faydalanmak isteyen Kocaelililere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sağladığı hibe yardımlarından Büyükşehir Belediyesi sayesinde 11 tarihi ev gün yüzüne çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın her yıl Türkiye genelinde tescilli evlere Röleve, Restitüsyon Projesi ve Restorasyon uygulamalarına yapmış olduğu hibe yardımlarından pay almalarını sağlamak için ücretsiz danışmanlık hizmeti veren Büyükşehir şimdiye kadar 11 Kocaeliliyi bu yardımlardan yararlandırdı.

2009 yılında Bakanlığa başvurmuş vatandaşların Büyükşehir'in verdiği ücretsiz danışmanlık hizmeti ile hızlı bir şekilde evlerinin projeleri çizilip restorasyonlarına başlanması sağlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın her yıl Türkiye genelinde tescilli evlere yapmış olduğu karşılıksız para yardımlarında Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projesi hazırlatılması için 50 bin TL, inşaat (restorasyon) aşamasında 200 bin liraya kadar karşılıksız para yardımı yapılıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğünce verilen danışmanlık hizmeti kentin belirli noktalarında vatandaşların bilgilendirilmesi için toplantı düzenleniyor.

Saraylı Köyü Muhtarı Rıfat Büyükbudak köylerinde birçok tarihi bina olduğunu belirterek, "Yapılan hizmetten dolayı çok memnunuz. Köyümüzün çehresi değişti. Şimdiye kadar yöremizde 4 tarihi yapının restorasyonu gerçekleşti." diye konuştu. 2010 yılı yardımlarından yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 30 Eylül 2010 olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın proje yardımlarından yararlanmak isteyen tescilli yapı sahiplerinin, Büyükşehir Belediyesine başvurmaları yetiyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.