Haberler

Teoman Metehan’dan iki yeni şirket

Tarih: 17 Eylül 2010 Kaynak: Hürriyet Emlak Yazan: Seda Tabak
Geçtiğimiz Şubat ayında uzun yıllar genel müdürlük koltuğunda oturduğu Teknik Yapı ile yollarını ayırmaya karar veren Teoman Metehan'ın bilişim sektörüne girme kararı aldığını duymuştum. Geçen gün de Metehan'ın yeni bir şirket kurduğu bilgisi geldi. Biraz araştırdım. Doğruymuş, hem de bir değil iki şirket kurmuş.

Şirketlerden biri gayrimenkul geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunurken, diğeri bilişim sektöründe hizmet verecekmiş. Haziran ayında tescil işlemleri tamamlanan Projemax Gayrimenkul Şirketi ile TVİ Bilgi Teknolojileri Şirketi 50'şer bin TL sermayeyle kurulmuş. Cihan Abul ile ortak kurulan bu iki şirket faaliyetlerini Kadıköy Sahrayı Cedid mahallesindeki Hayrioğlu İş Merkezi'nden yürütmeye başlamış bile.

Projemax'ın internet sitesinden şirketlerin sunduğu hizmetler belirtilmiş. Yerli ve yabancı yatırımcılara ya da mülk sahiplerine sunduğu hizmetler ise şöyle sıralanmış: Kat karşılığı konut projeleri geliştirme, koordinasyon ve inşası, alışveriş merkezi ve ofis projeleri geliştirme ve inşası, gayrimenkul satın alma danışmanlığı, fizibilite ve değerleme çalışmaları, varlık yönetimi, gayrimenkul finansmanı, gayrimenkul satış ve pazarlama danışmanlığı, sözleşme yönetim ve proje yönetimi... Bilişim sektörü için kurulan TVİ Bilgi Teknolojileri Şirketi'nin kurulma amacı ise internet üzerinden e-ticaret sitelerine alışveriş mağazalarına üye olup her türlü mal ürün ve hizmetin alımını satımını pazarlamasını tanıtımını ve reklam hizmet organizasyonunu yapmak.

Varyap'tan AVM şirketi
Gayrimenkul sektörünün öncü şirketlerinden Varyap Varlıbaşlar, grup bünyesine bir de alışveriş merkezi şirketi kattı. 8 Eylül'de resmen kurulan şirketin ismi Ataşehir Alışveriş ve Yaşam Merkezi Anonim Şirketi. 200 bin TL sermaye ile kurulan şirket faaliyetlerini Ataşehir'deki Varyap Merkez Satış Ofisi'nden yürütecek. İnşaat ve taahhüt işleri yapmak amacıyla kurulan şirketin yönetim kurulu başkanı Süleyman Varlıbaş seçilirken, Erdinç Varlıbaş ve Ercan Varlıbaş ise yönetimde görev alacak.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.