Haberler

TOKI evlerinde eksik malzeme kullanıldığı iddiası

Tarih: 17 Eylül 2010 Kaynak: Milliyet Emlak Yazan: Fırat Keskinkılıç, Engin Özmen
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Edirne'de yaptırılan 458 konutun inşaatında taşeron olarak çalışan şirket yöneticileri, ihaleyi kazanan yüklenici firmanın eksik demir kullandığını ve binaların depremde yıkılma riski taşıdığını ileri sürerek Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Toki'nin Edirne Fırınlarsırtı Mevkisi'ne dar gelirliler için yaptırdığı 458 konutun inşaatını 15 milyon 444 bin lira ihale bedeli ile Özansan A.Ş. ve MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı'nın seçimlerden sonra eşi ve kayınbiraderine devrettiği Erna inşaat firması ortaklığı kazandı. İnşaatın kontrolü yetkisi Toki tarafından ‘Emlak Pazarlama İnşaat ve Proje' adlı şirkete verildi. Sözleşmeye göre Mayıs 2011'de bitmesi planlanan inşaatın tünel kalıp ve beton işçiliğini, taşeron firma Aragon Group İnşaat aldı. Ancak taşeron firmanın ortağı Cüneyt Kılıç, yüklenici firmaya ‘inşaatlarda sözleşmelere uygun yeterli malzeme ve demirin kullanılmadığını' belirten bir elektronik posta atarak, sözleşmelerinin feshedilmesini ve hakedişlerinin kendilerine ödenmesini istedi.

Vinçin tepesine çıkmıştı

Taşeron firmanın ortağı olarak ağabeyi S.K ile birlikte çalışan Cüneyt Kılıç, geçtiğimiz 4 Eylül günü yüklenici firmadan alacaklarını tahsil edemediği ve binalarda eksik malzeme kullanıldığı gerekçesiyle 50 metre yüksekliğindeki kule vincin tepesine çıkarak intihara kalkıştı. 7 saat süren eylemin ardından Kılıç, ikna edilerek kule vincinden indirildi.

Sakarya'da yaşayan Cüneyt Kılıç, 8 Eylül günü Sakarya Cumhuriyet Savcılığı aracılığıyla Edirne Savcılığı'na gönderilmek üzere yüklenici firmalar, kontrol firması ve Tekirdağ Milletkvekili Kemalelettin Nalcı hakkında, ‘Edinim ifasına fesat, görevi kötüye kullanma, Emniyeti suistimal ve tehdit'iddialarıyla suç duyurusunda bulundu. Aynı suç duyurusu dilekçesini dün de Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na verdi.


Mhp'li vekil ölümle tehdit etti'

Cüneyt Kılıç, şikayet dilekçesinde inşaatta 28 temeli tamamladıklarını abelirterek şöyle dedi: "Toki ve kontrol firmasından kimse kontrole gelmedi. Biz bunu sözlü olarak şantiye yetkililerine bildirdik. Onlar da bize onaylı projelerin olmaması nedeniyle kontrol firmasını çağıramayacaklarını söyledi. Projeler geldiğinde ve incelendiğinde eksik demir kullandırdıklarını gördük. Biz tekrar ikaz ettiğimizde bizim hak edişlerimizi imzalamadılar. Ben de mail yolu ile yüklenici firmaya 12 Ağustos günü yazılı olarak ihtarname gönderdim. Sözleşmeye rağmen yüklenici firma paralarımızı ödemedi. Eksik malzeme kullandırarak iş yaptırıyordu. Biz bunun yanlış olduğunu ve bu şekilde yapılan imalatlar nedeniyle ileride bu binaları satın alacak kişilerin mağdur olabileceğini, en ufak bir depremde bu binaların yıkılma riski ile karşı karşıya olduğunu beyan ettik. Buna rağmen yüklenici firmalar hatalı ve eksik malzeme ile inşaatları yaptırmaya devam ettiler. Biz durumu denetçi firmaya bildirdik. Denetim yapacakları yere bizi firmaya şikayet ettiler. Bu nedenle alacaklarımız ödenmedi. Biz de Edirne Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtık. Durumu Toki yetkilisi Vahap Kalemci'ye bildirdiğimiz halde, denetim yapmak yerine bizi MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı'ya bildirmiş. Bunun üzerine Kemalettin Nalcı ağabeyim S.K yı ofisine çağırarak kendisini ölümle tehdit etmiş ve bizden işi bitirmemizi istemiştir. Ve bizden zorla 150 bin liralık senet aldılar."

Mhp'li Nalcı İddiaları Reddetti

MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, hakkındaki tehdit iddialarını kabul etmedi. Şirketi milletvekili olduktan sonra yakınlarına devrettiğini açıklayan Nalcı, "Biz de dava açmaya hazırlanıyoruz. Tehdit iddialarını ıspat etmelerini istiyorum. Sonuçta böyle birşey edebi dahilinde mümkün değil. İddiaları tamamen asılsızdır. Bizim siyasi kimliğimizi kullanarak kendilerine rant yaratmaya çalışıyorlar. Her işlem evrağı ile yapılmıştır" dedi.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.