Haberler

‘Görkemli Heskîf hayalet şehir olmasın!'

Tarih: 18 Eylül 2010 Kaynak: Evrensel
Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi Sözcüsü Recep Kavuş, "Hasankeyf insansızlaştırılıyor, görkemli Heskîf hayalet şehir olmasın" diyerek, tüm doğaseverleri ‘Hasankeyf ile Dayanışma Kampı'na davet etti.

Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi Sözcüsü Recep Kavuş, 11-17 Ekim tarihleri arasında Hasankeyf'te yapılacak olan "Hasankeyf ile Dayanışma Kampı" için yazılı açıklama yaptı. Tarihin görkemli bir parçası olan Hasankeyf'i yok edecek Ilısu Barajı'nın inşasına gece-gündüz devam edildiğini belirten Kavuş, "Bu girişim her gün bizi yok oluşa sürüklüyor" dedi. Kavuş açıklamasında, "Hasankeyf'in yerinden taşınması', ‘Sulara gömülüp su altında daha çekici hale getirilmesi' ve ‘Cam fanuslarla su altında korunması' gibi deli saçması fikirlerden sonra, bir kaya parçasının düşmesi bahane edilerek, Hasankeyf'te yaşayan ve orayı ziyaret eden insanların can güvenliği için çokça endişelenen (!) yetkililer, antik kenti insanlardan tamamen kopardı" dedi.

Kamp 7 gün sürecek
7 gün sürecek olan kampta, baraj mağdurları, çevre örgütleri, üniversite öğrencileri, hukukçular, sanatçılar, yazarlar ve basın mensupları, belediye başkanları, milletvekillerinin katılması bekleniyor. Kamp süresi boyunca konferans, panel, atölye, söyleşi, gezi, müzik dinletisi ve sivil itaatsizlik etkinliklerinin yanı sıra yarışmalar ve birçok sosyal ve kültürel aktivitelerin düzenlenecek.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.