Haberler

Soyak, "Kentlerin Dönüşümü" Kitabıyla Geleceğin Mimarlarını Destekliyor

Tarih: 21 Eylül 2010
Soyak Holding, Soyak Yayınları'yla Türkiye'nin kültür mirasına katkıda bulunmaya devam ediyor. Ünlü akademisyen David C. Thorns'un "Kentlerin Dönüşümü" adlı kitabını Türkçe'ye kazandıran Soyak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin dersleri için takip ettikleri kitabın ikinci baskısını öğrenciler için öne aldı. Soyak Holding tarafından üniversiteye hediye edilen kitapların teslim töreni için bir araya gelen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuk ve Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, üniversite ve özel sektörün işbirliğinin önemini vurguladılar.

Gençlerin akademik ve profesyonel gelişimini destekleyen çalışmaların içinde yer alan Soyak, Soyak Yayınları*'ndan çıkardığı "Kentlerin Dönüşümü" kitabının ikinci baskısını, üniversite öğrencileri için öne aldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin de ders kitabı olan David C. Thorns'un "Kentlerin Dönüşümü" kitabının yeni baskıları, öğrencilerin kullanımı için üniversiteye hediye edildi.

Kitapların teslim töreni için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Güzin Konuk'la bir araya gelen Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, ülkenin en köklü üniversitelerinden biriyle işbirliği yaparak, genç mimar adaylarının akademik gelişimini desteklemekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Geleceğin kentlerini, bugün üniversite sıralarında okuyan gençlerin şekillendireceğini vurgulayan Çelenk, Soyak Yayınları'ndan çıkan "Kentlerin Dönüşümü" kitabının öğrenciler için ilham kaynağı olmasını dilediklerini söyledi.

Soyak'ın Sürdürülebilir Yaşam anlayışı doğrultusunda toplumsal çalışmaların içinde yer aldığını söyleyen Çelenk, "Dünya nüfusunun giderek daha çok şehirlerde yoğunlaştığı bu dönemde, kentlerin sağlıklı dönüşümü, doğa dostu uygulamaları ön plana alan şehircilik yaklaşımı, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için büyük önem taşıyor. Soyak, Çevre Dostu Yeşil Binalar (ÇEDBİK) Derneği'nin de kurucu üyelerinden olarak, sektörün gelişimini destekliyor. 2006 yılında Soyak çatısı altında başlatılan AR-GE çalışmaları kapsamında ise ilk "Sürdürülebilir Yaşam Raporu"nu hazırlayarak sektöre sunduk. Bu alandaki çalışmalarımızı farklı platformlarda sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Güzin Konuk, sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçilen çağda kentsel dönüşüm'ün önemini vurgulayarak, bu alanda başarılı uygulamalar için üniversite, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde çalışmaları gerektiğini söyledi. Kentlerin Dönüşümü kitabının bu konuda öğrenciler için ufuk açıcı bir bilgi kaynağı olduğuna değinen Konuk, Soyak gibi köklü bir kurumla işbirliklerinin, teorik bilgilerin iş hayatında uygulanması konusunda da öğrencilere önemli katkılarının olacağını belirtti.

* Soyak Yayınlarından çıkan kitaplar arasında, Tarihin Aynasında İstanbul Hayatı, Gelenekten Geleceğe Anadolu'da Yaşama Kültürü, Etik Zeka, Topyekün Mükemmelleşme Sürecinde İnsan Kaynakları ve Kalite, Kentlerin Dönüşümü yer almaktadır.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.