Haberler

BUILdIST'te Sabiha Gökçen Havaalanı Projesi Mimari Ekibin Gözünden Aktarıldı

Tarih: 1 Ekim 2010 Yazan: Gökçe Aras


Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı'nın ilk gününde Türkiye'nin ve İstanbul'un önemli projelerinden Sabiha Gökçen Havaalanı projesi Tekeli&Sisa Mimarlık'tan Dilgün Saklar'ın anlatımıyla izleyicilere aktarıldı.

Dilgün Saklar konuşmasında binanın inşasının çok hızlı ilerdiğini vurguladı. Proje, yarışma projesiyle elde edilmesinin ardından çok ortaklı bir yapıyla inşa edilmiş. İngiliz ARUP firmasının projede danışman olarak görevlendirilmesinin ardından havaalanı kapasitesinin artırabileceği sonucuna varıldığını belirten Saklar binanın genişlemeye uygun bir yapısının olduğunu belirtti. Binanın 18 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi gerektiği için terminal binasının proje geliştirme aşamaları sürerken otopark binasının inşasına başlanmış.

Bu aşama devam ederken binanın depreme dayanıklı olması için sismik izolatör kullanılmasına karar verilmiş. Sismik izolatörlerin bodrum katın üstüne konulması ise binada birçok özel detayın oluşmasına sebep olmuş.

Baş döndürücü bir hızla başlayan inşa sürecinin yine bu hızla devam ettiğini söyleyen Saklar sadece çelik işlerinin bile 5 ayrı firmaya verildiğini vurguladı. Her türlü detayda onayların hızlı bir şekilde alınabilmesi için taşeron firmalarla iç içe çalıştıklarını belirten Saklar, bütün bu aşamaların karşılıklı anlayışla çözümlendiğini belirtti.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.